Vești bune pentru Halep: s-a stabilit cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei

La cei 31 de ani ai săi, Simona Halep nu a avut deloc un final de an ușor, fiind suspendată provizoriu, în urma acuzației de dopaj. Doar că, între timp, s-ar fi dovedit cum a ajuns substanța interzisă în organismul ei, adică în mod independent de sportiva româncă. 

image

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe Internet”, a declarat Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, potrivit „Prosport”. Dacă scenariul se va adeveri, conaționala noastră ar urma să probeze lipsa intenției de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive și ar putea scăpa de suspendare și chiar reveni în circuitul WTA.

Ce riscă Simona Halep sub acuzația de dopaj

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de patru ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive. Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, a conchis Cristian Jura.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net