Situație fără precedent: Australian Open s-ar putea muta în China

Ultima actualizare:

Primul mare Grand Slam al anului vine cu o veste care „zguduie” lumea tenisului mondial: Australian Open și-ar putea schimba locul de desfășurare, varianta aflată în discuție presupunând mutarea lui în China.

Rafael Nadal, campionul en-titre de la Australian Open (FOTO: Getty Images)
Rafael Nadal, campionul en-titre de la Australian Open (FOTO: Getty Images)

Situația a fost lămurită chiar de directorul competiției, Craig Tiley, care a mărturisit că fondurile de rezervă, în valoare de 80 de milioane de dolari, au fost epuizate - ceea ce nu e deloc surprinzător, dat fiind faptul că ultimele două ediții s-au desfășurat în fața unui număr restrâns de spectatori, date fiind restricțiile impuse de pandemie și chiar și pentru ediția de anul acesta, dintre 16 și 29 ianuarie, se discutase o mutare de la Melbourne la Sydney, pentru a mai recupera din „handicap”. Până una-alta, contractul aflat în vigoare pentru organizarea Australian Open la Melbourne este valabil până în anul 2046, doar că lucrurile s-ar putea schimba pe parcurs. 

„În anul 2010, Sydney și Shanghai s-au arătat interesate să organizeze turneul de la Australian Open. Capitalul privat știe că în vremurile bune afacerile merg foarte bine și de aceea au dorit să găzduiască competiția”, a punctat Craig Tiley, potrivit presei engleze. De altfel, dat fiind faptul că Federația Australiană de Tenis a rămas fără fonduri, Craig Tiley crede că lucrurile s-ar redresa, dacă s-ar construi multe arene pentru a organiza Australian Open. „S-a ajuns de la 80 de milioane de dolari la zero. Trebuie să punem la cale o strategie alături de guvernul statului Victoria. Avem nevoie ca mai multe arene să fie construite, deoarece turneul se va întinde pe durata a trei săptămâni”, a conchis oficialul Grand Slam-ului. 
Ediția de anul acesta a Australian Open se va desfășura fără una dintre principalele favorite după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu, din cauza unui test antidoping, pe care nu l-a trecut. Campionii de anul trecut sunt australianca Ashleigh Barty la feminin și spaniolul Rafael Nadal (2 ATP) la masculin, sportiva de la Antipozi retrâgându-se, între timp, din „sportul alb”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net