A început sezonul căpușelor! Ce trebuie să facem dacă suntem mușcați

De abia am început să ne bucurăm de vreme frumoasă, că a și ieșit la iveală o problemă veche și recurentă, din România: căpușele. Aceste insecte extrem de periculoase au devenit deja active, iar mai mulți români au ajuns la spital, după ce au sperat că se pot bucura de o ieșire în parc, însă s-au nimerit plini de căpușe. Află care sunt sfaturile medicilor dacă ne trezim mușcați de aceste insecte.

Bolile transmise de căpușe pot fi letale
Bolile transmise de căpușe pot fi letale

An nou, probleme vechi, pentru țara noastră. Deși vremea de abia a început să se încălzească îndeajuns de serios pentru a putea petrece timp prin parcuri, îmbrăcați subțire, mai mulți români au fost nevoiți să meargă la spital, după ce s-au trezit pe corp cu căpușe. Aceste insecte sunt paraziți ce se hrănesc cu sângele gazdei, iar pericolele care le aduc sănătății sunt greu de supraestimat. Ele pot introduce în organismul nostru o serie de boli extrem de serioase, precum Lyme, care ne pot afecta tot restul vieții, conform informațiilor oferite de către antena3.ro.

Potrivit sursei, deja 20 de persoane au necesitat o vizită la spital după ce au fost mușcate de căpușe, iar asta doar în Timișoara. Potrivit medicilor, este necesar ca acești paraziți să fie îndepărtați cât mai repede, în primele 24 de ore după ce se atașează de corpul nostru. Iar specialiștii spun că este imperativ să nu cădem pradă metodelor „băbești” de îndepărtare a căpușelor, deoarece acestea pot ajunge chiar mai adânc în organism.

Sfaturile medicilor pentru a evita căpușele

În cazurile în care nu este posibil să ajungem la spital în 24 de ore, putem încerca să scoatem căpușa folosind o pensetă, fixată cât mai aproape de punctul de acces unde este înțepătura. Insecta trebuie extrasă încet, cât mai drept posibil, iar extrem de crucial: ea nu trebuie strivită sau ruptă! După ce a fost scoasă din piele, locul trebuie dezinfectat, posibil cu alcool. Însă, chiar și așa, este necesar să mergeți la medic cât mai repede, pentru a vă testa pentru prezența bolii Lyme.

Desigur, medicii vin și cu o serie de sfaturi care ne pot ajuta să evităm mușcăturile de căpușe. De exemplu, specialiștii ne sugerează să purtăm haine deschise la culoare când mergem în parc, pentru a vedea eventualele căpușe de pe noi mai ușor. De asemenea, putem folosi substanțe speciale care resping aceste insecte, iar dacă ieșim la picnic, să folosim pleduri pe care le punem pe pământ, de culoare deschisă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test cancer prostata jpg
Alejandro Mayorkas intalnire cu ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru Foto Ambasada României in SUA jpg
casatorie shutterstock jpg
Partie de schi inFranța- Les Gets FOTO Shutterstock
moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
crin antonescu inquam jpg
Horatiu Potra soseste la sediul IGPR  Foto Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Taxa pe urina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net