De ce latră câinii? Ce vor să îți transmită, de fapt
Dacă avem un câine, atunci cu siguranță am fost în situația în care aceștia înceap să latre brsuc, aparent fără niciun motiv. Însă, dacă am petrecut timp încercând să ne dăm seama ce motiv ar fi avut companionii noștri patrupezi pentru a face zgomot, experții spun că este foarte posibil ca, de fapt, să nu există un motiv „obiectiv”, iar lătratul lor să aibă cauze, mai neobișnuite decât am bănui. Află alături de Click! despre ce este vorba.
Fie că trăim la curte sau la bloc, dacă suntem printre românii care au acasă un câine, cu siguranță ne-am trezit în situația în care animalul nostru de companie a început să latre, din senin. Mai mult ca sigur, mulți dintre noi au fost surprinși și au încercat să găsească tot felul de motive obiective pentru care, câinele, ar fi făcut atât de mult zgomot. Însă, potrivit informațiilor oferite de către csid.ro, nu este deloc obligatoriu ca motivul să fie unul „obiectiv”.
În primul rând, rasa câinelui poate conta enorm când vine vorba despre cât zgomot face. De exemplu, câinii din rasa Basenji sunt cei mai tăcuți. Vor fi foarte rare ocaziile în care aceștia latră, însă este foarte obișnuit pentru acest tip de câine să scoată altfel de sunete, cum ar fi scheunături, ori urlete. Iar pe lângă rasă, câinii pot avea și multe motive de tip emoțional pentru care latră, nu doar motivații „obiective”, precum un eventual hoț care dorește să ne intre în apartament.
Plictiseala, un motiv nebănuit pentru care latră câinii noștri
Alte motive pentru care ne putem trezi cu animalele noastre de companie făcând zgomot prin casă este și anxietatea. Pentru câini, lătratul poate semnifica un fel de terapie, în momentele în care aceștia simt anumite temeri. De exemplu, ei pot lătra din cauza anxietății atunci când stăpânul lor nu este acasă, deoarece animalelor le este teamă că nu ne vom mai întoarce acasă.
Iar poate unul dintre cele mai neașteptate motive pentru care câinii noștri latră este chiar plictiseala! Acest sentiment nu este unul exclusiv uman, ci poate fi resimțit și de către animalele noastre de companie. În aceste momente, câinele nostru va lătra pentru a-și auzi propria voce, deoarece se simte singur și ignorat. Dacă observați un asemenea comportament la câinele vostru, poate că a venit vremea să îl scoateți la o plimbare prin parc!