Câinele perfect pentru stăpânii ocupați. Ce rase de câine sunt cel mai ușor de întreținut

Un număr mare de români poate spune că are acasă un animal de companie, iar opțiunile favorite în țara noastră sunt, de departe, câinii și pisicile. Însă, poate că există și oameni care și-ar dori să aibă alături un prieten blănos, însă simt că sun mult prea ocupați pentru a putea avea grijă de el. Ei bine, Click! vă recomandă unele rase de câini extrem de ușor de întreținut, indiferent de cât timp liber aveți la dispoziție!

Mastiff-ul este o alegere mult mai bună decât am bănui / FOTO: Shutterstock
Mastiff-ul este o alegere mult mai bună decât am bănui / FOTO: Shutterstock

În țara noastră există un număr foarte ridicat de oameni care pot spune că au acasă un animal de compania, sau, poate chiar mai multe. Desigur, deși avem o mulțime de opțiuni din care să alegem, cele mai comune prezențe prin casele românilor rămân pisicile și câinii. Însă, există și posibilitatea să ne numărăm printre oamenii care și-ar dori să aibă un asemenea prieten blănos, însă se tem că nu au timpul necesar pentru a putea avea grijă de el! Ei bine, aveți noroc! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la The Spruce Pets, există unele rase de câini extrem de ușor de întreținut!

Cele mai ușor de întreținut rase de câine

Dacă doriți să aduceți în casa dumneavoastră un câine, există unele rase care nu au nevoie de prea multă atenție, fie că vorbim despre exerciții fizice, ori despre pieptănatul blănii.

Daschund

Cunoscut și sub denumirea de Teckel, sau „câine cârnăcior” această rasă este ideală pentru stăpânii care nu au prea mult timp liber la dispoziție. El se va atașa extrem de mult de stăpân, având dimensiuni mici, iar nivelul de activitate fizică de care are nevoie nu este unul prea ridicat. Ei pot trăi undeva între 12 și 16 ani.

Mastiff

Nu lăsați mărimea impresionantă a acestui câine să vă înșele! El va prefera să se odihnească pe canapea cât mai mult posibil, fiind un câine perfect pentru cei care nu au timp pentru plimbări dese. El este foarte iubitor față de stăpâni, devenind din ce în ce mai leneși odată cu trecerea timpului. Un dezavantaj al acestei specii este speranța de viață ceva mai redusă. Doar foarte puțini vor reuși să treacă de 11 ani.

Buldog francez

Această specie este una extrem de veselă și jucăușă, însă, în ciuda dorinței de a fi activi, câinii ce aparțin acestei specii obosesc extrem de repede. Ei sunt extrem de ascultători și nu veți fi nevoiți să vă ocupați prea des de pieptănatul blănii. În privința speranței de viață, un buldog ajunge undeva la 10-12 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
image
actualitate.net
image
actualitate.net