Aceasta este cea mai rară pisică din lume. Poate fi dresată la fel ca un câine și puțini români au auzit de ea

Potrivit estimărilor, aproape jumătate din populația țării noastre are măcar un animal de companie, iar opțiunile favorite ale românilor sunt, de departe, pisicile și câinii. Însă, câți dintre noi se pot mândri că au acasă cea mai rară felină domestică de pe glob? Este vorba despre pisica Sokoke!

Sokoke poate fi dresată la fel ca un câine / FOTO: Instagram
Sokoke poate fi dresată la fel ca un câine / FOTO: Instagram

Este estimat că undeva în jur de jumătate dintre români au acasă un animal de companie, iar alegerile cele mai populare rămân câinii și pisicile. Desigur, fiind vorba de un număr atât de mare de doritori, a devenit foarte simplu în țara noastră să putem găsi cele mai scumpe și apreciate rase, la un simplu click distanță. Însă, câți români se pot mândri că au acasă cea mai rară specie de pisică domestică de pe întreg globul?

Pisica Sokoke este originară din Kenya, unde localnicii îi asemănau modelele de pe blană cu scoarța copacilor. Această specie tigrată are blana maro, iar fiecare fir de păr are cel puțin două nuanțe de culoare, potrivit celor de la petkeen.com. Sokoke au o talie medie, iar experții spun că au o speranță de viață destul de ridicată, față de alte specii de pisici!

Ele sunt printre cele mai active și inteligente pisici

Ea este una dintre cele mai energetice și inteligente rase de pisică / FOTO: Instagram
Ea este una dintre cele mai energetice și inteligente rase de pisică / FOTO: Instagram

Dacă sunteți o persoană cu un stil de viață activ, Sokoke poate fi un companion perfect! Acestea sunt adesea plimbate în lesă de către stăpânii lor, deoarece sunt printre cele mai energetice pisici de pe glob. Ele vor petrece majoritatea zilei alergând și jucându-se. De asemenea, pisicile din această rasă sunt extrem de sociale, vrând să petreacă cât mai mult timp alături de oameni. Experții spun că, din acest punct de vedere, ele sunt destul de asemănătoare câinilor.

Și poate că veți fi surprinși să aflați că aceste pisici pot fi dresate la fel precum un câine! Sunt îndeajuns de inteligente pentru a învăța orice comandă le dați! Sokoke sunt ușor de întreținut, blana lor fiind îndeajuns de scurtă pentru a nu avea nevoie de mai mult de o singură ședință pe săptămână de pieptănat.

Această rasă a dispărut aproape complet în sălbăticie, iar astăzi este considerată cea mai rară pisică domestică de pe glob.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net