De ce torc pisicile? Explicația din spatele acestui gest

Cu toții adorăm când pisicuța noastră toarce! Și asta pentru că știm că în acel moment se simte bine, însă este acesta unicul motiv? Află explicația din spatele acestui gest.

pisica freepik jpg

Pisicile torc cu o frecvență constantă între 25 și 150 Hertz, suficient de puternică pentru ca oamenii să audă și să le simtă vibrațiile. Majoritatea oamenilor asociază torsul cu sentimente de plăcere și mulțumire, dar pisicile torc de fapt, din mai multe motive, potrivit Insider.

Pisica este fericită

Toarcerea este adesea un mod al pisicii de a spune că îi place să fie atinsă și că vrea mai multă afecțiune, spune Megan Conrad, un medic veterinar care lucrează cu Hello Ralphie, un furnizor de servicii veterinare de sănătate. De asemenea, pisica ar putea toarce în timp ce mănâncă sau bea, pentru a-și exprima sentimentele de fericire, spune Christine Sellers, medic veterinar la Cat and Bird Clinic

Modalitate de comunicare între pisicile și pisoi

Pisicuțele încep să toarcă atunci când au doar câteva zile, ca o modalitate de a comunica și de a se lega de mamele lor, spune Sellers: „Mama comunică cu pisicuțele sale din ziua nașterii, iar pisicuțele comunică înapoi cu mama prin tors după doar câteva zile de la naștere", spune ea. Deoarece pisoii se nasc surzi și orbi, vibrațiile din torsul pisicii pot ajuta la ghidarea pisicuțelor pentru a le alăpta.

mancare pisica compressor 1200x800 jpg

Pisica este stresată

Pisica poate toarce, de asemenea, din cauza faptului că este stresată sau anxioasă, ca atunci când merge la veterinar. Dacă pisica ta este nervoasă, toarcerea poate fi o modalitate pentru ea de a se calma. Există câteva moduri prin care vă puteți da seama dacă toarce din cauza anxietății, spune Sellers: Un tors provenit din anxietate poate avea un ton ușor mai ridicat decât unul de mulțumire. Toarcerea este însoțită de gâfâială sau de arătarea dinților. În unele cazuri, cum ar fi atunci când este stresată, toarcerea pare a fi intenționată, în timp ce în cazuri precum exprimarea mulțumirii, toarcerea este mai mult o reacție automată, spune Sellers.

Pentru a se vindeca și a ameliora durerea

Unele pisici torc atunci când sunt în travaliu sau când sunt rănite. În aceste cazuri, cercetătorii spun că toarcerea ajută la calmarea durerii și la reglarea respirației. În plus, vibrația de frecvență joasă, produsă de toarcere poate stimula de fapt vindecarea, spune Conrad, în special a oaselor și tendoanelor. Vibrațiile de frecvență joasă, similare cu cele ale pisicilor atunci când torc, au fost folosite la oameni pentru a stimula creșterea oaselor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net