Sigur nu știai asta! De ce mâncarea de pisici are gust de pui sau vită și nu de..șoareci

Ultima actualizare:

V-ați întrebat vreodată de ce pe rafturile magazinelor nu există mâncare de pisici cu gust de șoareci?! Ei bine, explicația este mult mai simplă decât s-ar credea. Click! îți spune care sunt explicațiile experților!

Pisicile nu mănâncă șoarecii pe care îi vânează / foto: Pixabay
Pisicile nu mănâncă șoarecii pe care îi vânează / foto: Pixabay

Dacă este să mergeți într-un pet-shop, veți observa că există multe sortimente de mâncare pentru pisici cu gust de pește, miel, iepure sau legume. Acest lucru poate părea ciudat, având în vedere că șoriceii sunt, așa cum am învățat și din desene aminte, prada preferată a simpaticelor feline.

Totuși, specialiștii spun că acest fapt are o explicație cât se poate de banală: pisicile nu preferă neapărat carnea de șoarece, în locul celei de vită sau pui.

Experții cred că pisicile domestice, spre deosebire de alte feline care trăiesc în sălbăticie, vânează din instict rozătoare mici, nu pentru a le mânca. Ele nu pot vâna păsări sau bovine, așa că se mulțumesc să fugărească animale mici cum sunt şoarecii.

Carnea de șoareci nu  se găsește nicăieri în lume

Un alt impediment major în fabricarea mâncării de pisici cu gust de șoareci este faptul că, nicăieri în lume, nu există fabrici care să proceseze această carne. Majoritatea tipurilor de hrană pentru pisici sunt resturi din producția de carne pentru oameni.

Omul nu consumă carne de șoareci, așa că rozătoarele ar trebui sacrificați special pentru a ajunge mâncare de pisici. 

Așadar, nu ar fi rentabil, din punct de vedere financiar,  ca o fabrică să proceseze carne de șoareci. În plus, această hrană ar fi foarte scumpă, iar majoritatea proprietarilor de pisici nu ar cumpăra-o. Mai mult, ar fi extrem de sadic să ucizi un număr așa mare de șoareci, doar pentru îi transforma în „bobițe”.

Chiar dacă pisicile sunt carnivore, este important ca hrana lor să conțină și alte ingrediente, cum ar fi legumele sau fructele, deoarece specialiștii susțin că acestea le oferă o dietă echilibrată, potrivit site-ului atlasgeografic.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net