Cele mai frumoase pisici din Europa au ajuns în București. Cum arată cea mai mică felină din lume și „uriașul” Marvel

Ultima actualizare:

În colțul din stânga, uriașul mustăcios Marvel, un metru și 10 kilograme. În colțul din dreapta, sfioasa și neastâmpărata Amelie, 20 de centimetri și 3 kilograme. Sunt superlativele poporului pisicesc care a ocupat sâmbătă Sala Palatului din București la Oscarul felinelor. Reporterul Click! a fost câteva ore musafir în „Regatul felinelor”. 

Festivalul pisicilor la Sala Palatului 2023
Marvel este un exemplar de Maine Coon, considerate cele mai mari pisici din lume

A venit și vremea lor, a pisicilor. Sute de exemplare au ocupat sâmbătă la propriu și la figurat Sala Palatului din Capitală. Aici, pe 25 și 26 martie, între orele 10.00-17.00 are loc „Salonul International Felin Bucuresti-Sofisticat”.

Evaluarea pisicilor la Târgul Sfisticat 2023
Frumusețea pisicilor a fost evaluată de un juriu

Oscarul pisicilor, la Sala Palatului din București

„Dacă pisicile ar avea un Oscar ca la filme, ei bine aici s-ar decerna. Avem cele mai frumoase pisici din Europa. Au venit să se mândrească cu felinele lor pasionați din Bulgaria, Grecia, Moldova, Italia, Franța, Croația, Norvegia și bineînțeles România. Sunt peste 200 de pisici”, ne-a declarat Candice Dragotă organizatoarea întâlnirii felinelor.  

Pisicile au fost arbitrate la fel ca la concursurile de Miss, sau lăsat coafate, spălate, parfumate, ce mai ferchezuite ca la carte. Ore întregi felinele s-au lăsat mângâiate, sărutate și gâdilate și zău că le-a plăcut. Unele miaunau, altele torceau, puține zgâriau, multe dădeau să fugă, probabil din cauza gălăgiei. 

Marvel, este o pisică din rasa Maine Coon, considerate cele mai mari din lume
Marvel are 7 ani și 10 kilograme

Faceți cunoștință cu Marvel, uriașul blând

„El este Marvel din familia Panco și are 7 ani. Este o pisică din rasa „Maine Coon”, considerate cele mai mari din lume”, ne spune Yanu Panco, stăpânul imensei pisici. Această pisică are și o poreclă sugestivă: „Uriașul blând” 

Ea este Amelie, din rasa Singapura, considerate cele mai mici pisici din lume
Faceți cunoștință cu Amelie din rasa Singapura, considerate veverițele „lumii pisicești”

Ea este Amelie, cea mai mică pisică din lume

La câțiva metri distanță găsim cușca lui Amelie, din rasa Singapura, cele mai mici pisici din lume .„Are 6 ani și este foarte prietenoasă, iubește copiii, nu este pretențioasă” ne face o descriere sumară Mirela Petcu, stăpâna lui Amelie.

Locul special amenajat pentru adopțiile de pisici
Vrei să adopți o pisică? Vino duminică la Sala Palatului între orele 10.00-17.00

Pisici pregătite pentru adopție de voluntari

Într-un capăt al sălii găsim un loc special rezervat celor care vor să adopte pisici. Aici, voluntarii de la asociația TNR, singura din București care se ocupă de găsirea unui cămin pentru pisicile abandonate au adus pentru a fi adoptate 10 pisici.„Deja 4 pisici și-au găsit stăpân. Le luăm de pe străzi, le sterilizăm, le facem frumoase și apoi încercăm să le găsim o casă”, ne spune Mihaela Ludu, reprezentanta asociației. 

Cum sunt pisicile din rasa Singapura  

Cunoscută drept cea mai mică rasă de pisici domestice, Singapura sau Pura, strălucește prin aspectul său unic și personalitatea iubitoare. Această rasă cântărește între 3 și 4 kilograme la maturitate și are ochi mari, rotunzi, urechi mari și o blană de culoare sepia scriu specialiștii de la inlesa.ro

-greutate: 3 până la 4 kg  

Lungime: 22 până la 30 cm  

Blană: scurta  

Culoarea stratului: crem bej  

Culoarea ochilor: verde, alun sau galben  

Speranța de viață: 11 – 15 ani 

Cum sunt pisicile din rasa Maine Coon 

Greutatea medie a unui motan Maine Coon este între 6 și 8 kg. Femelele ar trebui să cântărească până în 5 kg scriu specialiștii de la zooplus.ro. Corpul este lung, rigid, musculos cu un piept lat. Maine Coon poate ajunge la o lungime de până la 120 cm și o înălțime de până la 40 cm. Ca o comparație a mărimii: Singapura este cea mai mică rasă de pisică din lume, exemplarele ajungând până la înălțimea de maxim 20 cm. 

Felinele Maine Coon au urechi mari, ascuțite, care au smocuri de păr la capete. Blana acestora este rezistentă la apă. Are un subpăr des, un strat de suprafață rezistent și o coadă stufoasă. 

Coada ar trebui să fie aproximativ la fel de lungă precum corpul. Picioarele unei Maine Coon sunt puternice, musculoase, cu distanță mare între ele, de lungime medie și bine proporționate. Labele sunt mari, rotunde și cu smocuri de păr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net