Singurele animale din lume care nu dorm niciodată. Trăiesc și în România și pot crea mari probleme

Ultima actualizare:

De fiecare dată când credem că am rezolvat toate misterele lumii animalelor, natura ne mai aruncă în față câte ceva ce ne dă peste cap tot ce știam până acum. Fie că este vorba despre animalul care își restartează, literalmente, viața, ori despre un altul care nu are nevoie de apă, lumea din jurul nostru rămâne una plină de mistere. Iar unul dintre acestea este o ființă din țara noastră care nu doarme niciodată!

Furnicile nu dorm niciodată / FOTO: Freepik
Furnicile nu dorm niciodată / FOTO: Freepik

În zilele noastre, putem fi foarte tentați să credem că am rezolvat toate misterele naturii, iar planeta noastră nu mai are niciun secret față de omenire. Însă, ca de fiecare dată, realitatea ne aruncă în față ceva nou, care ne dă total peste cap teoriile și ideile despre lumea din jur.

Fie că vorbim despre animalul care își restartează ciclul vieții, fiind, astfel, nemuritor, or despre altă specia care nu are nevoie de apă, natura vine mereu cu ceva nou! Țara noastră este unul dintre locurile unde putem găsi o ființă care nu doarme niciodată!

Animalele care nu dorm dorm niciodată

Mai precis, este vorba despre banalele furnici! Deși ne poate părea absolut bizar, experții au reușit să confirme că aceste ființe nu dorm niciodată! Cel puțin, nu în vreun fel pe care oricine dintre noi ar putea să îl numească somn!

Deși, într-adevăr, furnicile au o perioadă de inactivitate, „somnul” acestora se aseamănă mai mult cu o formă de hibernare. Cum reușesc furnicile asta? Ei bine, ele își scad temperatura corpului, cât și rata metabolismului. Acest tip de hibernare poate dura chiar și perioade mai lungi, întinzându-se de-a lungul iernii.

În această perioadă de hibernare, ele stau nemișcate, iar chiar și sensibilitatea lor la anumiți stimuli din jur este una redusă. Iar în cazul în care sunteți curioși, ei bine, aflați că furnicile nu au capacitatea de a visa, sistemul lor nervos nefiind atât de dezvoltat încât să le permită acest lucru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net