Animalul din România care ucide în masă! Toți ne-am jucat cu el măcar o dată în copilărie

Mulți dintre noi vor fi surprinși să afle că atunci când vine vorba despre cele mai periculoase animale de pe glob, banalul melc de apă dulce ucide undeva în jur de 20.000 de oameni, în fiecare an! Însă, ce ne poate uimi cel mai mult este modul în care acest simplu melc a devenit atât de periculos! Află alături de Click! cum a reușit acest animal să devină un pericol atât de uriaș!

Melcul de apă dulce face zeci de mii de victime în fiecare an
Melcul de apă dulce face zeci de mii de victime în fiecare an

Atunci când vine vorba despre cele mai periculoase animale pentru oameni, cel mai probabil că mulți dintre noi se gândesc imediat la rechini, urși, sau alte specii de acest gen. Însă adevărul este cu totul altul, iar animalele care au dobândit stereotipul de periculoase nici nu reușescă să se apropie de numărul de victime produs, de exemplu, de țânțari! Iar un alt animal complet nebănuit care este extrem de periculos este melcul de apă dulce!

Această specie banală este cauza a undeva în jur de 20.000 de decese în fiecare an, potrivit informațiilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății. Însă, ce poate cauza uimire printre români este cum, mai precis, un animal atât de banal poate face atât de multe victime. Ei bine, ro.delachieve.com răspunde acestei întrebări, iar realitatea este chiar mai bizară decât am crede!

Cum reușește melcul de apă dulce să facă atât de multe victime

Potrivit sursei, banalul melc de apă dulce poate fi afectat de către un parazit din genul Schistosoma, datorită mediului poluat de deșeuri în care trăiesc acești melci. Iar din nefericire, acest parazit poate infecta omul, provocând un pericol uriaș pentru sănătate. Mai precis, poate cauza boala cunoscută sub numele de schistosomiasis, considerată a doua boală după malarie, în ce privește numărul de infectări în zona tropicală. Parazitul trăiește în melci, iar odată ce le părăsește organismul în apă, poate intra cu ușurință în corpul uman.

Simptomele acestei boli periculoase pot include dureri abdominale, diaree cu sânge, tuse, dar și, printre altele, dureri la urinare. Cum această boală este una atât de letală, dacă suspectăm vreodată infectarea cu acest parazit, trebuie să mergem imediat la medic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net