Animalul fără dinți care te-ar putea ucide într-o secundă. Pare drăguț și inofensiv, dar dacă îl vezi, fugi imediat!

Nu are dinți, însă își folosește ghearele din față pentru a dezgropa insecte și limba lungă și lipicioasă pentru a le aduna. Așa se hrănește furnicarul uriaș care la maturitate poate ajunge și la doi metri lungime. Nu este, însă un animal inofensiv. Dacă se simte amenințat, acesta atacă omul. 

Furnicarul uriaș se odihnește în zonele împădurite Foto: Shutterstock
Furnicarul uriaș se odihnește în zonele împădurite Foto: Shutterstock

Furnicarul uriaș poate ucide oameni

Furnicarul uriaş, care trăieşte în America Centrală şi de Sud, nu este doar un animal drăguț și inofensiv lipsit de dinți, cu văz și auz slab. Un studiu arată pericolul la care este expus omul din cauză că animalul poate ucide oameni.

Deși, în mod normal, furnicarul evită prezența umană, au existat cazuri în care aceste animale s-au simțit amenințate și au atacat omul. Armele lor, ghearele foarte lungi, au provocat răni grave și, în final, hemoragii cauzatoare de moarte.

Furnicarul uriaș se hrănește cu insecte

Este singurul mamifer fără dinți. Dieta sa constă în termite și furnici, de unde și numele. Este cel mai mare furnicar: lungimea sa este cuprinsă între 182 cm și 217 cm. Masculii cântăresc între 33 și 41 kg, iar femelele între 27 și 39 kg. Această specie trăiește pe sol, spre deosebire de alți furnicari și leneși vii, care sunt arboricoli sau semi-arborei. Se hrănește în zone deschise și se odihnește în habitate mai împădurite.

Un astfel de furnicar poate ajunge până la 2 metri lungime, la maturitate. Cu ajutorul ghearelor extrem de puternice, aceștia sapă în mușuroaiele de furnici și în termitiere, în căutarea insectelor cu care se hrăneşte.

Cum mănâncă animalul 

Furnicarul uriaș este adaptat să mănânce termite și furnici și nu are niciun dinte în gură. Își folosește ghearele din față pentru a le dezgropa și limba lungă și lipicioasă pentru a le aduna. Mănâncă aproximativ 30.000 de furnici și termite în fiecare zi.

Limba poate ajunge până la 45 cm, mai lungă decât lungimea craniului și se mișcă înăuntru și în afară de aproximativ 160 de ori pe minut (aproape de trei ori pe secundă). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net