Animalul bizar care ucide mii de oameni în fiecare vară! Crezi că e inocent, dar te omoară pe loc

Ultima actualizare:

Când vine vorba despre animalele care fac cele mai multe victime printre oameni, cel mai probabil că niciunul dintre noi nu își imaginează cât de surprinzătoare sunt speciile care reușesc să provoace cele mai multe decese. Iar, în ce privește banalele lacuri și bălți pe care le știm cu toții, în ele se ascunde unul dintre cele mai periculoase amenințări asupra sănătății noastre: melcul de apă dulce, un animal nebănuit de periculos.

Mii de oameni mor anual din cauza melcului de apă dulce / foto: Freepik
Mii de oameni mor anual din cauza melcului de apă dulce / foto: Freepik

Dacă cineva ar veni acum să ne întrebe care credem că sunt cele mai periculoase animale pentru om, cu siguranță că doar foarte puțini dintre noi ne-am gândi la răspunsurile corecte. Oricât de surprinzător ar fi, adevărul este că, speciile stereotipice, cum ar fi rechinii sau șerpii anaconda, provoacă un număr extrem de mic de decese anual. În cazul rechinilor, care au o „imagine publică” atât de proastă în conștiința populară din cauza Hollywood-ului, nu fac decât în jur de 6 victime pe an!

Când vine vorba despre cele mai mari pericole din regnul animal, realitatea poate fi una surprinzătoare. De exemplu, cel mai mare număr de decese umane este cauzat de către țânțari, care, prin bolile pe care le transmit, ucid peste 700.000 de oameni în fiecare an! Însă, există un pericol la fel de mare, la care ne expunem de fiecare când ne aflăm într-o sursă de apă dulce, cum ar fi lacuri, bălți, sau râuri: melcul de apă dulce, conform informațiilor din sciencealert.com.

Melcul de apă dulce cauzează peste 20.000 de morți anual

Deși pare complet inofensiv la prima vedere, melcul de apă dulce poartă o muțime de viermi care îi pot părăsi corpul, în apă, iar apoi vor intra în organismul nostru. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că milioane de oameni sunt infectați cu acest tip de paraziți în fiecare an, iar numărul de victime este în jur de 20.000.

Mai precis, acești viermi cauzează o boală pe nume schistosomiază, iar simptomele pot părea, inițial, banale. De la iritații pe piele, după aproximativ două luni, se va ajunge la dureri musculare, febră și tuse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net