Cel mai periculos animal din lume. Omoară peste 700.000 de oameni anual și trăiește în casele tuturor românilor!

Ultima actualizare:

Există câteva animale la care ne gândim deja aproape din instinct, de fiecare dată când vedem cuvintele „periculos” și „victime”, în legătură cu regnul animal. Însă, putem fi surprinși să aflăm că acele animale „ucigașe” emblematice au doar o reputație proastă din cauza Hollywood-ului. Cât despre adevăratele pericole printre animale, poate veți fi surprinși care sunt necuvântătoarele ce ar putea ucide cel mai mare număr de oameni!

Rechinii ucid doar 6 oameni pe an! / foto: Shutterstock
Rechinii ucid doar 6 oameni pe an! / foto: Shutterstock

Când vine vorba despre animale periculoase, gândul ne fuge din instinct la câteva specii adânc înrădăcinate în subconștientul popular drept amenințătoare. De altfel, cum ar fi posibil ca acest lucru să nu se întâmple, când cu toții ne amintim suspansul trăit în timpul filmului „Fălci”, producție în care un rechin ucigaș vânează oameni fără nicio remușcare. Un efect similar îl are și filmul „Anaconda”, în care uriașul șarpe cu același nume face ravagii printre oameni.

Însă, putem fi surprinși că atunci când vine vorba despre aceste specii în realitate, numerele stau cu totul altfel. Conform informațiilor oferite de către digi-animalworld.tv, numărul oamenilor uciși anual de către rechini de abia atinge cifra 6! Cât despre anaconde, acestea nici măcar nu se hrănesc cu oameni și nu vor deveni agresive față de un om, decât dacă se simt amenințate.

Chiar și alte animale la care ne putem gândi că au o ferocitate înnăscută sunt, de fapt, mult mai dezinteresate de noi decât am bănui! De exemplu, lupii doboară aproximativ 10 oameni pe an, în timp ce alte animale precum hipopotamul și elefantul au în jur de 500 de victime fiecare. Adevăratele pericole vin de unde nici nu vă gândiți!

Țânțarii provoacă peste 700.000 de decese anual

Țânțarii sunt cele mai periculoase animale din lume. / foto: Pixabay
Țânțarii sunt cele mai periculoase animale din lume. / foto: Pixabay

Printre cele mai periculoase specii din lume se numără și „cel mai bun prieten al omului”, câinele. Da, oricât de surprinzător ar suna, aceste patrupede sunt răspunzătoare de aproximativ 35.000 de morți pe an, din cauza rabiei. Conform sursei, dintre numărul total de decese din cauza virusului, 99% din cazuri provin în urma unei mușcături de câine.

Pe locul doi al acestei liste sunt șerpii, poate nu la fel de surprinzători precum companionii noștri canini. Se pare că această specie este responsabilă de aproximativ 100.000 de decese în fiecare an, mai ales în țările în care accesul la injecțiile cu anti-venin nu este încă comun.

Cât despre cel mai periculos animal dintre toate, poate veți fi surprinși să aflați că este vorba de țânțar! Această insectă cu care fiecare roman se confruntă în fiecare noapte, după încălzirea vremii, poartă nenumărate boli, cum ar fi malaria. Mai ales în Africa, țânțarul face ravagii în rândul oamenilor, ucigând anual peste 700.000 de persoane!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net