Cel mai periculos animal din România. E pe cale de dispariție și mușcătura lui te poate ucide instant

Indiferent dacă vorbim despre plante sau animale, avem norocul de a trăi înconjurați de o frumusețe rară, pe care o putem descoperi oricând, dacă avem curajul de a păși în afara „junglei de beton” a orașului. Însă, această frumusețe trebuie respectată și tratată cu atenție, iar dacă tratăm unele specii ca și când ar fi inofensive, consecințele pot fi fatale. Mai ales atunci când vine vorba despre păianjeni.

Văduva neagră europeană există și în țara noastră
Văduva neagră europeană există și în țara noastră

Flori de vis, ce par să redefinească constant standardele noastre de frumusețe, ori animale incredibile, ce par mai mult desprinse din filme science-fiction decât din fauna obișnuită, planeta noastră ne oferă un adevărat spectacol natural, dacă știm unde să privim.

Nici nu mai contează dacă vorbim despre plante sau animale, important este că avem norocul de a trăi înconjurați de o frumusețe rară, pe care o putem descoperi oricând, dacă avem curajul de a păși în afara „junglei de beton” a orașului. Însă, această frumusețe trebuie tratată cu respectul cuvenit, dacă nu vrem să suferim consecințe letale! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, mai ales când vine vorba despre păianjeni, trebuie să avem mare grijă atunci când intrăm în contact cu ei!

De exemplu, păianjenul văduva neagră europeană, ce se găsește și în țara noastră, are un venin extrem de potent, iar o mușcătură a acestei specii trebuie tratată imediat de un medic. Deși el nu este la fel de periculos precum vărul său ceva mai faimos, văduva neagră europeană rămâne una dintre multele specii periculoase care, în cazuri extreme, pot chiar să ucidă un om.

Cobra regală și țiparul electric, printre animalele cele mai periculoase de pe glob

Veninul acestui animal magnific poate ucide un om, fără intervenția rapidă a medicilor
Veninul acestui animal magnific poate ucide un om, fără intervenția rapidă a medicilor

Frumusețea și pericolul merg, adesea, pas la pas, iar un exemplu perfect al acestui fenomen este cobra regală. Acest șarpe cu un aspect atât de magnific trăiește în zone precum India, părți din China, Indonezia, sau chiar și Filipine. Iar deși putem fi tentați să admirăm cât mai mult această specie superbă, veninul unei cobre regale poate ucide, cu ușurință, un om, dacă nu primește tratament medical destul de repede.

Iar nici speciile marine nu sunt mai inofensive! Țiparul electric, după cum sugerează și numele, poate descărca îndeajuns de multă electricitate în corpul nostru pentru a provoca decesul. Așa că dacă vreți să admirați un țipar, cel mai bine este să o faceți de la distanță!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net