De ce torc, de fapt, pisicile. Ce vor să îți transmită, dar și ce efect au vibrațiile asupra oamenilor

Oare există pe lumea asta un sunet mai liniștitor ca torsul unei pisici? Iubitorii acestor feline simpatice trebuie să știe că vibrațiile pe care pisicile le scot, au efect terapeutic asupra oamenilor care le dețin. Iată de ce!

Pisicile torc din mai multe motive / foto: Pixabay
Pisicile torc din mai multe motive / foto: Pixabay

Toată lumea știe că o pisică toarce când este relaxată și se simt în largul lor. Dar știați că ele scot aceste vibrații și când se simt rău? Iată ce spun specialiștii!

Pisica toarce și când se simte rău

Pisica toarce când o mângâi sau când trage un pui de somn pe burta ta. Felinele torc și atunci când mănâncă sau își alăptează puii. Pe scurt: ele torc atunci când se simt bine.

Dar, torsul nu este doar o manifestare a confortului. Pisicile exprimă și emoții negative, cum ar fi frica, suprasolicitarea, durerea și foamea atunci când torc.

Mai mult, important de precizat este și faptul că pisicile dominante torc și pentru a arăta unei feline inferioare și nervoase că se poate relaxa. Multe pisici sălbatice speriate torc atunci când sunt amenințate pentru a se calma. Așa că torsul nu numai că ajută la calmare, ci și la ameliorarea durerii și menținerea controlului.

Pisica toarce din mai multe motive:

Pentru a exprima bunăstarea.

Pentru a se relaxa.

Pentru a se liniști sau pentru a liniști o altă pisică.

Pentru a ameliora durerea.

Ca mijloc de comunicare

Ce beneficii are torsul pentru stăpânii pisicilor care le dețin

Având în vedere că pisica scoate aceste vibrații pentru a se relaxa, e de la sine înteles că vor transmite starea de bine și stăpânlor lor.

Pisica eliberează serotonină, hormonul fericirii, prin emiterea unui zumzet profund și continuu. Serotonina este un neurotransmițător important care influențează în mod pozitiv diverse procese din sistemul nervos (de exemplu, emoțiile, sistemul central de recompensă, conștiința și evaluarea durerii).

Cu toate acestea, după cum au descoperit medicii veterinari, oamenii de știință și specialiștii în comportament, acesta nu este singurul efect pozitiv asupra sănătății pisicilor. Studii recente au arătat că torsul are un efect pozitiv asupra rănilor, bolilor și durerii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net