Cel mai simpatic animal din România a fost zărit la Eforie Nord! Imaginile au ajuns virale pe internet

Turiștii din Eforie Nord, care se aflau pe plajă încă de la primele ore ale dimineții, au avut parte, în această dimineață, de o vizită mai puțin obișnuită.

Vidra care a fost în vizită în Eforie Nord / foto: captură video
Vidra care a fost în vizită în Eforie Nord / foto: captură video

O vidră a fost filmată pe o plajă din Eforie, cum se plimbă pe malul apei, printre turiști, iar la un moment dat intră în apă și iese din nou pe nisip.

A făcut deliciul publicului

Apariția vidrei este un eveniment rar, spun specialiștii. Simpaticul animal se plimbă printre oameni, ajunge în valurile mării şi revine pe mal.

Turiştii s-au declarat încântaţi de apariţie şi au fotografiat-o. Un clip video care a surprins imaginile cu simpaticul animal a devenit viral pe internet.

Unde trăiește vidra și cum o putem recunoaște

Vidrele sunt mamiferele semiacvatice din familia jderilor. Toate speciile acestui animal au corpul lung și șerpuitor, picioarele scurte, cu membrană interdigitală, coada lungă musculoasă și capul mic cu botul scurt. Lungimea vidrelor variază în jurul a 1 m, cântărind între 22 și 45 kg.

Reprezentanții cei mai mari ai grupei sunt vidra de mare și vidra uriașă. Ca și celelalte mustelide, vidrele prezintă un dimorfism sexual, masculii fiind mai mari ca femelele.

Ele au o blană lucioasă cu părul scurt și des (peste 1000 de fire/mm²) de culoare cenușie-brună cu un guler de culoare mai deschisă pe gât sau abdomen. Blana are un rol important de protecție fiind acoperit de un strat de aer termoizolant în apă. Vidrele pot să rămână sub apă timp de 8 minute, blocându-și în acest timp orificiile nărilor și urechilor.

Vidra, un animal „supranatural”

Vidra este un animal care se poate întâlni pe toate continentele, în afară de Australia și Antarctica. El trăiește pe litoraluri stâncoase marine, pe lângă apele curgătoare și stătătoare, fiind un înotător excelent. Atinge, pe uscat, o viteză de 29 km/h.

Vizuinile unor vidre sunt uneori dotate cu mai multe încăperi săpate la cel mult 500 m de malul apelor. Animalele își marchează teritoriul cu ajutorul glandelor anale, masculii având un teritoriu mult mai mare decât femelele.

O vidră este activă de obicei noaptea, dar se mai aventurează să caute hrană și ziua. Vânează în apă.

Vidrele se hrănesc cu pește, broaște, crustacee și alte nevertebrate acvatice, cantitatea de hrană zilnică a unei vidre variind între 15 și 25% din greutatea corporală a animalului.

Cantitatea necesară de hrană este influențată de anotimp. Cele mai multe vidre vânează între 3 și 5 ore pe zi. Masculii trăiesc solitari, căutându-și pereche numai în perioada împerecherii, iar femelele se ocupă de creșterea puilor, se arată pe pagina de wikipedia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net