Cel mai urât animal din lume. Când îl văd, oamenii îl confundă cu Satana și își fac cruce

Din fericire, avem norocul a trăi înconjurați de frumusețe naturală, oriunde am privi. Iar același lucru îl putem spune și despre animalele de pe glob, care au stârnit imaginația și interesul omenirii încă din cele mai vechi timpuri. Cu o excepție. Există un animal atât de urât și înfricoșător, încât oamenii nici măcar nu au știu cum ar putea să îl numească.

„Aye-aye” se traduce ca „nu știu”
„Aye-aye” se traduce ca „nu știu”

Imediat ce vom părăsi aglomerația și căldura din ce în ce mai inspurtabilă a orașelor, vom vedea că avem norocul a trăi înconjurați de frumusețe naturală greu de imaginat. De la peisaje superbe, flori cu un aspect unic, cât și culori intense, până la cascade uluitoare și locuri ce impresionează prin mărimea și aspectul lor, cum ar fi Marele Canion.

Natura ne oferă o mulțime de locuri de o frumusețe rară, pe care le putem explora dacă ne dorim. Iar același lucru îl putem spune și despre animalele de pe glob, care au stârnit imaginația și interesul omenirii încă din cele mai vechi timpuri. Cu o excepție. Există un animal atât de urât și înfricoșător, încât oamenii nici măcar nu au știu cum ar putea să îl numească.

Aye-aye, considerat a fi cel mai urât animal din lume

Animalul este în pericol datorită deforestării din Madagascar
Animalul este în pericol datorită deforestării din Madagascar

Este vorba despre primata numită aye-aye, din Madagascar. Din păcate, acest animal de mici dimensiuni este considerat, de foarte multă lume, a fi cel mai urât animal din întreaga lume. De altfel, aye-aye este atât de urât, încât primii oameni care au intrat în contact cu el nici măcar nu au putut să se gândească ce fel de creatură ar fi. În limba malagasy, termenul aye-aye se traduce, literalmente, în „nu știu”!

Blana sa aspră, ochii bulbucați, degetele extrem de lungi, cât și aspectul aproape scheletic au făcut din această primată o prezență destul de temută prin pădurile din Madagascar. Iar în ce privește dieta unui aye-aye, acesta se hrănește cu nuci, fructe, cât și ciuperci!

Din păcate, cum pădurile din Madagascar sunt tăiate într-un ritm amețitor, această primată a ajuns pe cale de dispariție

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net