Vulpea neagră, considerată una dintre cele mai rare animale de pe Pământ. E de-o frumusețe rară!

Ați văzut vreodată o vulpe neagră? Dacă nu, cu siguranță nu sunteți singura persoană. Unii cred că vulpile negre nu există în realitate. Aceste exemplare sunt considerate a fi unele dintre cele mai rare animale de pe Pământ. Culoarea neobișnuită apare datorită unei depigmentări genetice extrem de rare care se poate transmite de la o generație de vulpi la alta.

Vulpea neagră, considerată una dintre cele mai rare animale de pe Pământ / Foto: Shutterstock
Vulpea neagră, considerată una dintre cele mai rare animale de pe Pământ / Foto: Shutterstock

Vulpea este un animal mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie. Face parte din familia Canidae, alături de lup, câine, șacal, enot ș.a. Majoritatea știm că acest animal este roșcat, însă coloritul ei prezintă o mare varietate: de la roșcat aprins, până la alb, cenușiu sau chiar negru. Vulpile negre sunt considerate a fi unele dintre cele mai rare animale de pe Pământ.

Vulpea neagră, un animal rar

Culoarea neobișnuită a vulpii negre se datorează unei depigmentări genetice extrem de rare, care se poate transmite de la o generație de vulpi la alta. Conform superstițiilor, aceste animale sunt aducătoare de ghinion. Totodată, în Evul Mediu, se considera că vulpea neagră are capacitatea de a se transforma în umbre pe timpul nopții

De fapt, după cum spun unii oameni de știință, aceste vulpi sunt roșcate, dar în timpul procesului de năpârlire capătă (temporar) culoarea neagră. Alți cercetători cred că este vorba despre o anomalie genetică și că unele exemplare sunt permanent negre. Informații despre aceste animăluțe au apărut în prima jumătate a secolului al XIX-lea. În această perioadă, au putut fi văzute doar câteva exemplare în Canada și America de Nord.

Ulterior, numărul lor a crescut, însă, din cauza blănii deosebite, au fost capturate fără milă, fapt ce a amenințat cu dispariția lor. În prezent, aproximativ 8% dintre vulpile negre trăiesc în arii protejate, tot în Canada și America de Nord.

Conform superstițiilor, vulpile negre sunt aducătoare de ghinion / Foto: Shutterstock
Conform superstițiilor, vulpile negre sunt aducătoare de ghinion / Foto: Shutterstock

Sunt vânători înnăscuți

Vulpile negre au blana lungă și stufoasă. Culoarea sa variază de la albastru-gri la cenușiu, negru și maro. Adesea, indivizii acestei specii se disting printr-un vârf alb al cozii și pete luminoase pe abdomen, labe și piept.

Este important de reținut că schimbările în densitatea și culoarea blănii sunt influențate de anotimp, habitat, dietă și genele anterioare.

Vulpile negre sunt mai mici decât lupii și câinii și se hrănesc cu rozătoare mici (iepuri, șoareci). Rareori prind păsări sau șopârle pentru propria lor hrană. Preferă să doarmă în vizuini săpate chiar de ele și ies doar când caută hrană. Ele sunt vânători înnăscuți și pot vâna prada ore întregi fără odihnă. Totodată, acest animal apelează la o anumită tactică, înainte de a ataca: își păcălește victima să vină singură în ghearele ei, după care o înfulecă din câteva înghițituri.

Aceste drăguțe, curioase, jucăușe și inteligente vulpi pot fi un animal de companie excelent, alături de câini și pisici tradiționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
plante baie istock jpg
padure pixabay jpg
ambulanta scoala bucuresti 0 jpeg
Nikola Tesla
index webp
roman italia catalin jpg
ciclon cassandra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net