“Omul-lup”, viaţă de chin la circ, de la 13 ani. Un bărbat care suferă de o boală rară şi-a povestit suferinţa

Un bărbat din Mexic, care trăieşte cu o boală rară şi are păr des pe faţă şi corp, a dezvăluit condiţiile grele în care a trebuit să îşi ducă mare parte a vieţii. Jesus “Chuy” Aceves, în vârstă de 54 de ani, este cunoscut drept “omul-lup” şi a fost nevoit să lucreze de mic la circ, pentru a putea să supravieţuiască.

Jesus Aceves are păr des pe faţă şi corp foto: Getty
Jesus Aceves are păr des pe faţă şi corp foto: Getty

Jesus nu este singurul din familia sa care suferă de boală numită  hipertricoză congenitală: în jur de 30 de membri au păr des pe faţă şi corp. Condiţia este cunoscută şi drept “sindromul vârcolacului” şi în lume există doar 50 de cazuri, ceea ce înseamnă că bărbatul şi familia lui sunt peste jumătate din ele. Chiar dacă boala nu dă probleme de sănătate şi nu este fatală, pentru Jesus, asta a însemnat o viaţă de chin din cauza glumelor şi a tratementului urât de care a avut parte.

Citeşte şi: E reală! Amina suferă de o boală rară. La doar 11 ani are părul alb şi ochii de culori diferite

Născut în Loreto, un orăşel din nord-vestul Mexicului, Jesus a fost nevoit să se izoleze de mic, pentru că familia lui a fost exclusă din comunitate. Bărbatul a început să lucreze la circ de la 13 ani, şi era numit “ciudat” şi “monstru” de copiii de vârsta sa, dar şi de cei care îl angajau la spectacole.

Ba chiar, Jesus a fost încuiat în casă de unul dintre şefii lui, pentru a nu fi văzut de alţi oameni. “Ne-a spus că ne plăteşte bine şi vrea să ne angajeze pe toţi din familie, aşa că am acceptat să lucrăm pentru el”, a spus bărbatul, despre cel care l-a ţinut sechestrat, alături de restul familiei, notează publicaţia britanică Daily Mirror.

S-a luptat cu depresia şi dependenţa de alcool

Cu toate acestea, Jesus recunoaşte că nu regretă spectacolele de circ în care a apărut, pentru că a putut face bani într-un mod cinstit. Însă, din cauza tratamentului rău de care a avut parte, bărbatul s-a luptat ani de zile cu depresia şi dependenţa de alcool: “Beam multă bere. Nu mâncam nimic şi aveam ficatul praf. Mă distrugem, deşi credeam că mă voi elibera prin alcool”. 

Citeşte şi: Tânăra aceasta nu se recunoaşte nici când se vede în oglindă. Suferă de o boală rară

A reuşit să treacă peste şi a ajuns să călătorească în întreaga lume cu diverse spectacole, însă a renunţat pentru a pune bazele unei afaceri de familie. Acum Jesus spune că nu s-ar întoarce la circ şi face tot posibilul pentru ca nimeni din familia lui să nu ducă o astfel de viaţă. În prezent, el locuieşte în Loreto şi culege fasole.

Cele trei fiice ale lui Jesus suferă şi ele de boală

Jesus are trei fiice, care suferă şi ele de boala rară. Cea mai mare dintre ele, Karla, este singura din familie care a terminat liceul, însă întâmpină dificultăţi în a-şi găsi de lucru. Ea are la rândul ei un copil, pe care îl creşte singură, pentru că a fost părăsită de iubit, la scurt timp după ce a născut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net