Animalul periculos din Grecia care poate ucide fără milă. Trăiește în locuri vizitate de mulți români

Ultima actualizare:

Click! îți spune care este animalul periculos din Grecia care poate ucide fără milă. Puțină lume scapă de atacul acestei vietăți care se găsește și în multe din locurile vizitate de turiști.

Animalul periculos din Grecia care poate ucide fără milă
Animalul periculos din Grecia care poate ucide fără milă

Grecia este locația unde mii de români fug pe timpul verii. Considerată o țară sigură din toate punctele de vedere, patria lui Zorba ascunde, totuși, și câteva pericole. Dacă aricii de mare sau meduzele reprezintă obstacole enervante, dar care nu amenință sănătatea turiștilor, animalul de care vom vorbi mai departe este unul care ucide aproape instant.

Animalul din Grecia pe care nu vrei să-l vezi niciodată

Trebuie spus din start că acest animal se găsește în mai multe zone din Grecia. Mușcătura sa poate fi mortală pentru om, iar veninul său se extinde rapid prin organism.

Această vietate trăiește în diferite locații populare din Grecia. De exemplu, în Corfu, insulă iubită de români, poți da nas în nas cu vipera cu corn. De obicei se găsește în habitatele stâncoase și pe țărmurile mării, dar nu-i place terenul nisipos. Hibernează în grupuri în care masculii devin activi din martie sau aprilie, iar femelele apar câteva săptămâni mai târziu.

Adulții pot atinge lungimi de la 24 până la 32 de centimetri. Deși această specie este periculoasă pentru om, nu va ataca decât dacă este provocată și, de fapt, respinge contactul uman. Așadar, e foarte important să vedeți pe unde călcați și să evitați zonele foarte retrase unde ar putea trăi acest animal.

Vipera cu corn este un șarpe cu mișcări lente, dar nu trebuie subestimat pentru că atacul lui este fulgerător. Mușcătura este periculoasă pentru om și necesită intervenție medicală rapidă.

Animalul care trăiește doar în Grecia te ucide instant

Tot în Grecia se găsește vipera din Milos. Aflată pe cale dispariție, această vietate periculoasă poate fi întâlnită doar pe insulele Milos, Kimolos, Sifnos și Poliegos.

În medie, adulții au între 50 și 70 de cm lungime, au capetele triunghiulare ale unei vipere tradiționale, dar culoarea poate fi diferită. Cel mai adesea sunt un amestec de gri, maro și negru cu nuanțe roșiatice, dar ocazional pot fi un roșu cărămiziu.

Acestora le plac peisajele însorite, stâncoase, uscate și pot trăi în mijlocul grămezilor de moloz și piatră. Dar habitatul lor preferat este în zonele din jurul apelor mici și a pârâurilor. Le place să se strecoare în copaci lângă apă și să aștepte pe crengi pentru a prinde păsări. Așadar, asigurați-vă că urmăriți ramurile joase atunci când faceți drumeții în apropierea pârâurilor din Milos.

Nu sunt o specie agresivă, dar vor ataca dacă sunt provocați sau dacă percep o amenințare. Veninul lor este periculos și poate fi fatal în cazuri rare. Totuși, cel mai adesea, o mușcătura viperei din Milos poate fi tratată fără a avea efecte de durată. Acest animal unic din Grecia se află pe lista speciilor protejate. În prezent au rămas doar aproximativ 3000 de exemplare în sălbăticie.

Alte insule din Grecia unde poate fi întâlnit un șarpe veninos

Montivipera xanthina, cunoscută sub numele de viperă de stâncă, viperă de coastă, viperă otomană și sub alte denumiri comune, este o specie de viperă găsită în Cipru, nord-estul Greciei și Turcia, precum și în anumite insule din Marea Egee.

Insulele din Grecia unde găsim acest animal periculos sunt Simi, Skiathos, Kos, Kalimnos, Samothraki, Leros, Lipsos, Patmos, Samos, Chios și Lesbos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net