Greșeala care îți poate strica vacanța în Grecia. Ce să nu faci niciodată dacă pleci cu mașina

Ultima actualizare:

Grecia se numără printre destinațiile favorite de vacanță ale românilor mai ales pentru că se poate ajunge destul de ușor cu mașina până acolo. Deși legislația rutieră este asemănătoare cu cea din România, șoferii trebuie să fie atenți la câteva aspecte, pentru a nu lua amendă.

Greșeala care îți poate strica vacanța în Grecia
Greșeala care îți poate strica vacanța în Grecia

Românii preferă să plece cu mașina personală în Grecia

Sunt mulți români care preferă Grecia ca destinație pentru concediul de vară. Și pentru că mulți aleg să se deplaseze cu mașina personală, specialiștii atrag atenția șoferilor că acolo există reguli diferite față de România, scrie adevărul.ro.

Amenzi care se aplică în Grecia

Poliţia elenă aplică amenzi şi poate reţine permisul de conducere, actele autoturismului şi plăcuţele de înmatriculare în următoarele situații: folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autoturismului; circulaţia pe benzile destinate mijloacelor de transport în comun.

Se aplică amenzi și pentru depăşirea şi încălcarea liniei continue; neoprirea la semnalele agentului de circulaţie; nerespectarea semnalelor semaforului; oprirea pe autostradă în locuri neamenajate și condusul pe contrasens.

Ce se întâmplă dacă parchezi pe un loc nepermis

Față de România unde șoferii practică celebra metodă a lăsării mașinii pe avarii sau lăsatul autoturismului oriunde și oricum, în Grecia situația stă diferit. Staționarea – parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu dizabilități sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

Unde poți să plătești amenda în Grecia 

Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda.

Cât costă să mergi cu mașina în Grecia

La motorină, dacă va ajunge rezervorul să alimentați exclusiv din țară pentru a parcurge distanța până în Thassos (în general ajunge) veți plăti până acolo aproximativ 350 de lei (am socotit un preț de 8,7 lei/litrul pentru sortimentul standard, pe care îl găsiți la benzinăriile de lanț din București).

Pentru benzină, cei 52 de litri ar însemna undeva la 420 de lei, socotind un preț de 8,15 lei, pe care, la fel, îl găsiți la benzinăriile din București, cu mențiunea că în unele cazuri în rezervor nu încape atât și trebuie să mai alimentați în Bulgaria, ca să nu șofați stresat că ajungeți “pe roșu”, conform adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net