Singurul animal din lume care poate sta nemâncat mai bine de 700 de zile. Deține recordul la rezistență la foame, iar când îl văd, oamenii încep să urle de teamă

Multe animale au reuşit să doboare recorduri de rezistenţă, viteză ori eficienţă, care adesea pun în umbră eforturile omului. Însă, cel mai impresionant animal este cel care poate sta nemâncat mai bine de 700 de zile și deține recordul la rezistență la foame. Tu știi despre ce animal este vorba?

Singurul animal din lume care poate sta nemâncat mai bine de 700 de zile / Foto: Freepik
Singurul animal din lume care poate sta nemâncat mai bine de 700 de zile / Foto: Freepik

Singurul animal din lume care poate sta nemâncat mai bine de 700 de zile și care deține recordul la rezistență la foame este ... crocodilul! Crocodilii sunt animale excepționale, care nu seamănă cu niciunul. Au o structură specială a corpului, labe masive și o coadă, o maxilară impresionantă, iar toate acestea indică puterea și înclinațiile lor de pradă. Pentru o lungă perioadă de timp pot rămâne în apă, dar preferă să vâneze pe uscat și adesea aleg animale de dimensiuni mai mari decât ele. De asemenea, este și de temut pentru oameni, deoarece este extrem de periculos. 

Crocodilul poate sta nemâncat mai bine de 700 de zile

Printre fapte interesante despre crocodili, multe lucruri uimitoare și neobișnuite, se numără și faptul că este singurul din lume care poate sta nemâncat mai bine de 700 de zile și care deține recordul la rezistență la foame. Dar, printre lucrurile care îi fac deosebiți se numără și faptul că, crocodilii sunt aproape singurii dintre alte creaturi de pe planetă, sunt descendenți direcți ai dinozaurilor care au dispărut în urmă cu milioane de ani.

Crocodilii sunt descendenți direcți ai dinozaurilor / Foto: Freepik
Crocodilii sunt descendenți direcți ai dinozaurilor / Foto: Freepik

De asemenea, aceste reptile sunt incredibil de viclene, probabil și de unde vorba: „lacrimi de crocodil”. Văzând un loc lângă un rezervor în care prada potențială converge pentru a-și potoli setea, ei inundă acest loc cu apă, transferându-l cu gurile și făcând pământul alunecos. Astfel, atunci când picioarele unui animal nebănuit se împrăștie, prădătorul care se ascunde în apropiere va profita de moment și nu vor exista șanse să se elibereze din strânsoarea sa. 

Totodată, pielea de crocodil este considerată una dintre cele mai bune pentru fabricarea diferitelor produse din piele, nu o să vezi niciodată un crocodil la circ, deoarece este un animal greu de antrenat și au un reflex excepțional, și, în unele culturi, crocodilul a fost considerat un animal sacru, de exemplu, în Egiptul antic. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net