Care este animalul cunoscut și sub numele de „Sfătuitorul lui Dumnezeu”. Este considerat aducător de noroc

Este considerat „Sfătuitorul lui Dumnezeu” și încă din vechime oamenii considerau că le aduce mult noroc. Vorbim despre arici, animalul ce este bine să îl ai în grădină!

gradina freepik jpg

Ariciul, „Sfătuitorul lui Dumnezeu”

În timpul verii, își petrec cea mai mare parte a zilei adăpostindu-se într-un cuib de frunze, mușchi și iarbă. Noaptea ies afară și pot fi auziți sforăind și grohăind, în timp ce caută hrană. Toamna, își găsesc un loc adăpostit, adesea sub un gard viu, pentru a hiberna. Deși au o vedere slabă, au un auz bun și un simț al mirosului bine dezvoltat. Aricii sunt buni alergători, se pot cățăra și pot chiar înota. Împerecherea are loc în perioada aprilie-mai și ajung să facă undeva la 2-7 pui.

La naștere, puii, sunt acoperiți cu un strat de peri moi, care ulterior se transformă în țepi. Dacă sunt atacați, se rostogolesc ca într-o minge strânsă, astfel încât doar țepii lor să fie expuși. Mulți arici sunt uciși involuntar de către oameni: pe drum, cu mașini de tuns iarba, cu motocositori și cu produse chimice pentru grădină și în focuri de tabără. Însă nu mulți știu că un astfel de animal poate fi considerat un semn de noroc, mai ales pe lângă casă!

un arici jpeg

În meniul acestora intră foarte multe insecte și dăunători, care anual aduc pagube însemnat proprietarilor. Ariciul este unul dintre cele mai folositoare animale pentru agricultură. Un singur arici curăță grădina, consumând doar într-o noapte circa 200 de grame de larve, gândaci și alte insecte. Încă din Antichitate era considerat un semn bun dacă o familie de arici se stabilea pe lângă fermă și nu numai, pentru că se zice ca servește ca un talisman aducător de noroc. Acest animal insectivor reprezintă pentru fermieri o adevărată bijuterie. Asta deoarece meniul său include foarte mulți dăunători: cărăbuși, greieri, gândaci de la sol, larve de țânțari, viermi care atacă plantele, melci, omizi, acești dăunători formează cea mai mare parte a alimentației unui arici.”, potrivit canalului de Youtube „Dumnezeu te iubește”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net