Ce înseamnă dacă găsești arici în grădina ta cu legume. Este sau nu un semn de sănătate pentru recolta ta?

Dacă vă numărați printre românii care au o grădină cu legume, poate că una dintre situațiile de care v-ați lovit de-a lungul timpului a fost prezența aricilor prin curtea voastră. Ei bine, poate că ați rămas confuz atunci când ați văzut micii oaspeți mișunând prin iarbă și v-ați întrebat ce îi putea atrage tocmai în grădina voastră! Se pare că aricii sunt o prezență mult mai bună pe lângă casă decât am fi putut bănui!

image

Dacă cumva vă numărați printre românii care au norocul de a avea o grădină cu legume, nu este deloc exclus să fi fost în situația de a vă trezi cu un mic arici făcându-vă o vizită în curte. Poate că în acel moment ați rămas ușor confuz, îngrijorat de ce efecte pot avea aceste animale asupra legumelor, cât și ce le putea atrage tocmai în curtea voastră. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, nu numai că prezența aricilor este un semn bun, dar ei sunt și extrem de folositori grădinii voastre!

Conform specialiștilor de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, prezența aricilor semnifică faptul că grădina voastră este curată, fără urme de poluanți, iar totul este necontaminat de chimicale. De altfel, o drăguță familie de arici și-a și făcut casă în unul dintre solariile Stațiuni!

De ce vin aricii în grădini

Conform sursei, este mult mai probabil ca micile animale să își găsească locul în grădinile noastre dacă acestea seamănă cu habitatul lor natural. Așa că dacă una dintre țintele pe care le aveți pentru curtea voastră este ca ea să devină un paradis al aricilor, ar fi cel mai bine să vă aflați în apropiere de zone întinse, verzi. Aricii vor evita locurile zgomotoase, ori mici.

Un alt lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este faptul că gardul nu trebuie să aibă segmente ascuțite, ori orice altceva ce îi poate răni pe arici. Ba chiar ar fi indicat să lăsați o parte a grădinii neîngrădită, pentru ca micile animale să aibă posibilitatea de a circula liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net