Unicul animal din lume care s-a lăsat singur însărcinat. E cunoscut de toată lumea, iar când îl văd, oamenii sunt cuprinși de spaimă

O femelă crocodil a rămas însărcinată şi a depus un ou de una singură, fără ajutorul unui mascul. Reptila a fost identificată la o grădină zoologică din Costa Rica. Specialiștii spun că este singurul caz din lume de acest fel. 

Femela a rămas însărcinată fără ajutorul unui mascul Foto: Pixabay.com
Femela a rămas însărcinată fără ajutorul unui mascul Foto: Pixabay.com

Fenomenul „naștere virgină” nu a mai fost întâlnit la crocodili

Reptila a produs un făt, care a fost 99,9% genetic identic cu ea. Fenomenul numit „naștere virgină” a fost găsit la specii de păsări, pești și alte reptile, dar niciodată până acum la crocodili. Oamenii de știință spun că trăsătura ar putea fi moștenită de la un strămoș evolutiv, așa că dinozaurii ar fi putut, de asemenea, să fie capabili de auto-reproducere.

Oul a fost depus de o femeie de crocodil american, în vârstă de 18 ani, în Parque Reptilania, în ianuarie 2018. Fătul din interior era complet format, dar născut mort și, prin urmare, nu a eclozionat.

Crocodilul care a depus oul a fost departe de alți crocodili toată viața 

Crocodilul care a depus oul a fost obținut când avea doi ani și a fost ținut departe de alți crocodili toată viața. Din această cauză, echipa științifică a parcului a contactat o echipă americană de la Politehnica Virginia, specializată în nașteri virgine, cunoscută științific ca partenogeneză. Ei au analizat fătul și au descoperit că acesta era mai mult de 99,9 % identic genetic cu mama sa, confirmând că nu avea tată.

Scriind în revista Royal Society Biology Letters, cercetătorii spun că nașterile virgine ar putea fi mai frecvente la crocodili și au trecut neobservate până acum, deoarece oamenii nu au căutat exemple ale acestora.

Cum explică un specialist fenomenul 

Dr. Booth a declarat pentru BBC că motivul pentru care partenogeneza nu a fost observată la crocodili este că oamenii nu au căutat cazuri de acest gen. „A existat o creștere mare a rapoartelor de partenogeneză atunci când oamenii au început să țină șerpi de companie. Dar deținătorul obișnuit de reptile nu ține un crocodil”, a spus el.

O teorie este că se întâmplă la speciile capabile de partenogeneză atunci când numărul lor scade, iar acestea sunt pe cale de dispariție. Iar Dr. Booth a declarat pentru BBC News că acest lucru s-ar fi putut întâmpla cu unele specii de dinozauri atunci când numărul lor a scăzut din cauza schimbărilor de mediu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net