Cel mai cunoscut brad de Cr─âciun din lume ╚Öi-a aprins cele 50.000 de lumini╚Ťe. Povestea pomului din New York

4 decembrie 2021
image
Lumini╚Ťele din bradul de Cr─âckiun din New York au fost aprinse ├«ntr-o ceremonie cu publicfoto: EPA-EFE

Cel mai cunoscut brad de Cr─âciun din lume, protagonist ├«n ÔÇŁSingur acas─âÔÇŁ, cu siguran╚Ť─â cea mai iubit─â serie de Cr─âciun din toate timpurile, a fost aprins la New York. Evenimentul a fost cu public, pentru prima oar─â de la ├«nceputul pandemiei de coronavirus.

Cele 50.000 de lumini╚Ťe din bradul de Cr─âciun instalat la centrul Rockefeller din New York au fost aprinse ├«n cadrul unui spectacol cu public, o premier─â de la debutul pandemiei de coronavirus.

Bradul de Cr─âciun din New York, un obiectiv turistic ├«n sine ├«n perioada s─ârb─âtorilor de iarn─â, este de fapt un molid de peste 85 de ani ╚Öi ├«nalt de 24 de metri. Pomul este ├«mpodobit cu nu mai pu╚Ťin de 50.000 de lumini╚Ťe, iar ├«n v├órf are o stea decorat─â cu 3 milioane de cristale Swarovski.

Tradi╚Ťionalul brad de Cr─âciun instalat ├«n centrul Rockefeller din New York a devenit cunoscut cu adev─ârat ├«n ├«ntreaga lume dup─â ce a ap─ârut ├«n seria ÔÇŁSingur acas─âÔÇŁ. Cu siguran╚Ť─â v─â a min╚Ťi╚Ťi scena ├«n care Kevin se pierde ├«n New York ╚Öi se duce la cel mai mare brad de Cr─âciun din ora╚Ö ca s─â-╚Öi pun─â o dorin╚Ť─â.

Pentru americani ├«ns─â, povestea bradului de Cr─âciun de la centrul Rockefeller ├«ncepe ├«n 1931. Atunci, ├«n perioada Marii Depresiuni, angaja╚Ťii de la Rockefeller Center au decis s─â tr─âiasc─â magia Cr─âciunului ├«n ciuda faptului c─â ╚Ťara se afla ├«ntr-o grav─â criz─â economic─â. Ei au cump─ârat un brad ├«nalt de 6 metri, l-au instalat ├«n fa╚Ťa centrului ╚Öi l-au ├«mpodobit cu ╚Öiraguri de meri╚Öoare, ghirlande de h├órtie ╚Öi cutii de conserve.

├Ämpodobirea bradului de Cr─âciun a devenit o tradi╚Ťie, iar ├«n 1933, c├ónd criza s-a ├«ncheiat, au ap─ârut ┼či celebrele lumini┼úe.

├Än 1942, ceremonia de iluminare a fost oprit─â din cauza reglement─ârilor impuse ├«n cel de-al Doilea R─âzboi Mondial. ├Än loc de un brad uria┼č, au fost ├«mpodobi┼úi trei copaci mai mici din pia┼ú─â, cu decora┼úiuni ├«n culoarea steagului SUA: ro┼ču, alb, albastru. Iluminarea a fost reluat─â ├«n 1945, la sf├ór┼čitul r─âzboiului.

Bradul de Crăciun din New York are în vârf o stea cu cristale Swarovski

Din 1951, ceremonia de aprindere a becule┼úelor a devenit un eveniment televizat. Aceast─â ceremonie are loc anual la finalul lui noiembrie sau ├«nceputul lui decembrie. ├Än 2020, ceremonia de aprindere a becule╚Ťelor s-a desf─â╚Öurat f─âr─â public, din cauza restric╚Ťiilor impuse de pandemia de coronavirus.

image
Participan╚Ťii la ceremonia de aprindere a lumini╚Ťelor din bradul de Cr─âciun din New York au purtat masc─â de protec╚Ťiefoto: EPA-EFE

├Än mod tradi┼úional, arborele este donat de pepiniere din zon─â c─âtre Rockefeller Center. Erik Pauz├ę, gr─âdinarul de la Rockefeller Center, este responsabil cu selectarea arborelui din 2009.

├Än 2007, organizatorii au ├«nlocuit becurile clasice cu LED-uri, ceea ce a redus consumul de electricitate cu 1.200 de kilowa┼úi pe zi. Lungimea total─â a cablurilor cu becule┼úe este de 8 kilometri, iar ├«n v├órf troneaz─â o stea din cristale Swarovski, care c├ónt─âre┼čte aproape o ton─â ┼či care a costat 1,5 milioane de dolari.

Citește și:

Adelina Pestri╚Ťu a ┼čocat Internetul! ┼×i-a ├«mpodobit bradul cu ciori ╚Öi flori negre! Cum arat─â pomii de Craciun ai vedetelor

Povestea pomului de Crăciun. Primul brad a fost împodobit în anul 1510

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg