Cel mai cunoscut brad de Crăciun din lume și-a aprins cele 50.000 de luminițe. Povestea pomului din New York

Ultima actualizare:

    Luminițele din bradul de Crăckiun din New York au fost aprinse într-o ceremonie cu publicfoto: EPA-EFE
Luminițele din bradul de Crăckiun din New York au fost aprinse într-o ceremonie cu publicfoto: EPA-EFE

Cel mai cunoscut brad de Crăciun din lume, protagonist în ”Singur acasă”, cu siguranță cea mai iubită serie de Crăciun din toate timpurile, a fost aprins la New York. Evenimentul a fost cu public, pentru prima oară de la începutul pandemiei de coronavirus.

Cele 50.000 de luminițe din bradul de Crăciun instalat la centrul Rockefeller din New York au fost aprinse în cadrul unui spectacol cu public, o premieră de la debutul pandemiei de coronavirus.

Bradul de Crăciun din New York, un obiectiv turistic în sine în perioada sărbătorilor de iarnă, este de fapt un molid de peste 85 de ani și înalt de 24 de metri. Pomul este împodobit cu nu mai puțin de 50.000 de luminițe, iar în vârf are o stea decorată cu 3 milioane de cristale Swarovski.

Tradiționalul brad de Crăciun instalat în centrul Rockefeller din New York a devenit cunoscut cu adevărat în întreaga lume după ce a apărut în seria ”Singur acasă”. Cu siguranță vă a mințiți scena în care Kevin se pierde în New York și se duce la cel mai mare brad de Crăciun din oraș ca să-și pună o dorință.

Pentru americani însă, povestea bradului de Crăciun de la centrul Rockefeller începe în 1931. Atunci, în perioada Marii Depresiuni, angajații de la Rockefeller Center au decis să trăiască magia Crăciunului în ciuda faptului că țara se afla într-o gravă criză economică. Ei au cumpărat un brad înalt de 6 metri, l-au instalat în fața centrului și l-au împodobit cu șiraguri de merișoare, ghirlande de hârtie și cutii de conserve.

Împodobirea bradului de Crăciun a devenit o tradiție, iar în 1933, când criza s-a încheiat, au apărut şi celebrele luminiţe.

În 1942, ceremonia de iluminare a fost oprită din cauza reglementărilor impuse în cel de-al Doilea Război Mondial. În loc de un brad uriaş, au fost împodobiţi trei copaci mai mici din piaţă, cu decoraţiuni în culoarea steagului SUA: roşu, alb, albastru. Iluminarea a fost reluată în 1945, la sfârşitul războiului.

Bradul de Crăciun din New York are în vârf o stea cu cristale Swarovski

Din 1951, ceremonia de aprindere a beculeţelor a devenit un eveniment televizat. Această ceremonie are loc anual la finalul lui noiembrie sau începutul lui decembrie. În 2020, ceremonia de aprindere a beculețelor s-a desfășurat fără public, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.


    Participanții la ceremonia de aprindere a luminițelor din bradul de Crăciun din New York au purtat mască de protecțiefoto: EPA-EFE
Participanții la ceremonia de aprindere a luminițelor din bradul de Crăciun din New York au purtat mască de protecțiefoto: EPA-EFE

În mod tradiţional, arborele este donat de pepiniere din zonă către Rockefeller Center. Erik Pauzé, grădinarul de la Rockefeller Center, este responsabil cu selectarea arborelui din 2009.

În 2007, organizatorii au înlocuit becurile clasice cu LED-uri, ceea ce a redus consumul de electricitate cu 1.200 de kilowaţi pe zi. Lungimea totală a cablurilor cu beculeţe este de 8 kilometri, iar în vârf tronează o stea din cristale Swarovski, care cântăreşte aproape o tonă şi care a costat 1,5 milioane de dolari.

Citește și:

Adelina Pestrițu a şocat Internetul! Şi-a împodobit bradul cu ciori și flori negre! Cum arată pomii de Craciun ai vedetelor

Povestea pomului de Crăciun. Primul brad a fost împodobit în anul 1510

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net