Cine este Elon Musk, miliardarul care vrea să colonizeze planeta Marte? Are o poveste extraordinară

Ultima actualizare:

    Elon Musk are o avere de peste 20 de miliarde de dolari la doar 46 de aniFoto: Guliver / Gettyimages
Elon Musk are o avere de peste 20 de miliarde de dolari la doar 46 de aniFoto: Guliver / Gettyimages

Are doar 46 de ani şi o avere estimată la peste 20 de miliarde de dolari. Însă, numele de Eln Musk este asociat unor branduri revoluţionare la nivel mondial: PayPal, Confinity, Zip2, X.com, Neuralink, Tesla Inc. OpenAI şi SpaceX. Recent a lansat prima rachetă Falcon Heavy, care va fi puntea călătoriilor către Planeta Roşie.

Elon Reeve Musk a testat, recent, cu succes proiectul lui de suflet racheta SpeceX Falcon Heavy!  Miliardarul de 46 de ani cu origini sud-africane, canadiene şi americane s-a născut la 28 iunie 1971, în Pretoria, Africa de Sud. A absolvit Universităţile Stanford (1995) şi Queen’s (1992). Este fondatorul şi CEO al SpaceX, Tesla Inc., în consiliul de administraţia al OpenAI şi fondatorul Neuralink şi al The Boring Company. Alte proiecte de care şi-a legat numele sunt SolarCity, Zip2, X.com, care s-a unit cu brandul Confinity şi a luat numele de PayPal.


    Elon Musk a fost căsătorit din 200 până în 2008 cu Justine şi au împreună cinci băieţi
Elon Musk a fost căsătorit din 200 până în 2008 cu Justine şi au împreună cinci băieţi

Musk este locul 21 în topul miliardarilor Forbes. A fost căsătorit cu o colegă de facultate, Justine, între 2000 şi 2008. După ce aceasta i-a dăruit cinci băieţi (pe Damian, Kai, Xavier, Saxon şi Griffin), Elon a cerut divorţul după nenumărate aventuri extraconjugale. Procesul a durat aproape 6 ani pentru că nu se mnaseră un contract prenupţial şi Elon devenise miliardar pe perioada căsniciei. Pentru a păstra intactă averea strânsă în cei opt ani de mariaj, Elon Musk a apelat la „artificii financiare”. În 2016, Justine avea o avere estimată la 1,5 milioane de dolari, iar Elon (care declarase la data divorţului o avere de un miliard) a semnat că e de acord să plătească o pensie alimentară de 80.000 de dolari pe lună pentru fiecare copil şi despăgubiri de două milioane de dolari. Tot în 2016, Elon i-a dat fostei lui soţii 10% din acţiunile deţinute de el la Space X şi la Tesla Roadster.


    În 2010 se căsătoreşte cu actriţa Talulah RileyFoto: Guliver / Gettyimages
În 2010 se căsătoreşte cu actriţa Talulah RileyFoto: Guliver / Gettyimages

După ce a divorţat de Justine, Elon s-a căsătorit cu actriţa Talulah Riley (2010-2012 şi apoi între 2013 şi 2016). S-a despărţit de Riley, fără prea mare scandal, pentru că a obligat-o să se mneze un contract prenupţial. În 2016-2017 a fost cuplat câteva luni cu fosta soţie a lui Johnny Depp, actriţa Amber Heard.


    SpaceX Falcon Heavy a fost lansat la 6 februarie de la Centrul Spaţial KennedyFoto: Guliver / Gettyimages
SpaceX Falcon Heavy a fost lansat la 6 februarie de la Centrul Spaţial KennedyFoto: Guliver / Gettyimages

Care sunt visele lui Musk?

Miliardarul visează să schimbe complet lumea şi omenirea. Proiectul SpaceX Falcon Heavy are ca scop colonizarea plantei Marte şi deschide noi orizonturi în explorarea Cosmosului. La 6 februarie, 20.30 ora României, cea mai puternică rachetă de pe Terra a fost lansată cu succes de la centrul Spaţial Kennedy, din Florida. La bordul transportorului spaţial a fost îmbarcat un automobil Tesla Roadster din 2008, care avea ca destinaţie finală Marte. La scurt timp de la lansare, aeronava s-a despărţit de cele două propulsoare suplimentare, acestea aterizând în siguranţă în Atlantic şi distrugându-se la impact din cauza vitezei de peste 500 km/h. Ulterior oamenii de ştiinţă care intenţionau să plaseze maşina Tesla pe orbita planetei Marte, la peste 225 de milioane de kilometri de Terra, au observat că nava s-a abătut de la traseu şi riscă să ajungă într-o centură de asteroizi.


    Proiectele lui au ca scop final să schimbe complet omenireaFoto: Guliver / Gettyimages
Proiectele lui au ca scop final să schimbe complet omenireaFoto: Guliver / Gettyimages

Miliardarul lucrează în prezent la cea mai mare baterie litiu-ion din lume, în laboratoarele din Australia. Aceasta e capabilă să stocheze cantităţi imense de energie regenerabilă. Ca parte din proiect a vândut “aruncătoare de flăcări” de 500 de dolari bucata, care ne protejează de zombie. În primele trei ore de la lansarea produsului, compania lui a vândut 1.000 de unităţi. Musk se teme de evoluţia necontrolată a Inteligenţei Artificiale, care poate duce la cel de al treilea război mondial, care va duce la dispariţia speciei umane de pe Terra. Musk a recunoscut că este bipolar, dar crede că afecţiunea psihică îl face să fie genial şi să fie mai creativ decât majoritatea lumii. El a anunţat lansarea încă din data de 27 septembrie, anul trecut la Congresul Astronautic Internaţional din Guadalajara, Mexic.

Ce sunt SpaceX, Tesla şi Hyperloop?

SpaceX este o companie producătoare de componente aerospaţiale care oferă inclusiv servicii de transport. A fost dondată în 2002 de Musk cu scopul de a coloniza planeta Marte. Este prima companie privată care lansează cu succes pe orbită o navetă şi apoi o readuce în siguranţă la sol. În prezent, Musk lucrează în parteneriat cu guvernul SUA pentru un proiect care dezvoltă o reţea de 4.425 de sateliţi. Mare parte dintre aceşti sateliţi va îmbunătăţi serviciile mondiale de Internet. Tesla este o maşină electrică americană. Primul model a fost produs în 2008. Până în septembrie 2016, compania lui a vândut 164.000 de maşini la nivel mondial. Tesla Roadster 2008, primul model produs a fost îmbarcat în Flacon Heavy şi trimis către Marte. Hyperloop este un sistem de transport în comun de superviteză. Trenurile Hyperloop se deplasează în tuneluri vidate, pe o pernă de aer, fiind propulsate cu ajutorul unor motoare mari şi compresoare de aer. Primul tronson va fi dat în folosiţă între Los Angeles şi San Francisco. Al doilea proiect este între Abu Dhabi şi Dubai, în Emiratele Arabe Unite. Trenul se va deplasa cu 805 km/h, iar Marea britanie va fi prima ţară europeană care va beneficia de acest tip de servicii.

Cum s-a îmbogăţit?

Prima companie înfiinţată de Musk a fost Zip2, pe care a creat-o împreună cu fratele lui Kimbal, în 1995, folosind un capital de 25.000 de dolari. Banii i-au fost daţi de tatăl său. După mai multe tranzacţii norocoase, a ajuns ca în 2017 să strângă o avere estimată la peste 13 miliarde de dolari, iar în prezent are în conturi peste 20 de miliarde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zapada transfagarasan jpg
cheie usa istock jpg
index webp
roman mort spa jpg
sare epsom jpg
bani multi pensie jpg
contor energie electrica
fasole alba uscata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net