FOTO De ce s-a întâlnit Nicolae Ciucă cu Volodimir Zelenski? Mesaj clar după vizita din Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite de lucru la Kiev. Premierul României a fost însoțit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, informează Guvernul într-un comunicat de presă. 

Premierul Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Foto: Facebook/Guvernul României
Premierul Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Foto: Facebook/Guvernul României

Premierul României a vrut că prin această vizită să transmită un „mesaj puternic de susținere a independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, precizează Guvernul României.

În timpul vizitei de marți, 26 aprilie, Nicolae Ciucă a fost primit de Volodimir Zelenski. „L-am asigurat de sprijinul deplin al Românei în eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei, atrocitățile umane și distrugerile materiale suferite de această țară”, a precizat prim-ministrul României.

Nicolae Ciucă a fost primit de Volodimir Zelenski. Premierul a fost însoțit de Marcel Ciolacu

„L-am asigurat pe președintele Zelenski că România sprijină, în aceste momente dificile, derularea unei investigații internaționale care să tragă la răspundere pe cei vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale.

Comunitatea română din Ucraina și cea ucraineană din România sunt veritabile punți de legătură între societățile noastre. Etnicii români sunt buni cetățeni ai Ucrainei. Asigurarea deplină a respectării drepturilor identitare ale etnicilor români, inclusiv a celor lingvistice, va face ca societatea ucraineană să devină mai puternică”, a precizat Nicolae Ciucă, informează Guvernul într-un comunicat de presă.

Nicolae Ciucă: „Sprijinim aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană”

Premierul României i-a mai transmis președintelui Zelenski că sprijină „aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană.”

În timpul vizitei, Nicolae Ciucă a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal şi preşedintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk. Programul a inclus vizitarea localităţilor Borodianka şi Irpin. Aflate lângă Kiev, cele două localități au fost puternic afectate de în timpul invaziei armatei ruse.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net