Colegii adolescentului care a încercat să o asasineze pe Regina Elisabeta: "Era un ciudat"

Colegii de şcoală ai tânărului de 19 ani care a încercat să o asasineze pe Regina Elisabeta a II-a au declarat că băiatul era un “ciudat”.

Jaswant Singh Chail a încercat să o asasineze pe Regină în ziua de Crăciun foto: thesun.co.uk
Jaswant Singh Chail a încercat să o asasineze pe Regină în ziua de Crăciun foto: thesun.co.uk

Prietenii lui Jaswant Singh Chail , cunoscut drept Jas, au povestit că adolescentul era mereu “ciudat şi tăcut”. El era apropiat de sora lui geamănă, care a avut note foarte bune la liceu şi acum studiază relaţii international. Prietenii lor spun că, în copilărie, cei doi erau de nedespărţit.

“Părea normal când era mic, nimic ieşit din comun. A fost un incident, s-a luat la bătaie cu cineva, dar asta când avea 13 ani”, au mai spus prietenii lui Jas, conform dailymail.co.uk.

Şi vecinii lui Jas au fost şocaţi de poliţia care a apărut acasă la adolescent de Crăciun: familia era cunoscută ca una “restrasă, dar foarte bună”.

Ce a spus adolescentul în clipul trimis prietenilor

Jaswant Singh Chail ar fi trimis în dimineaţa de Crăciun, în jurul orei 8, prietenilor săi un clip, în care îşi spune planul de a o ucide pe Regina Elisabeta a II-a. Adolescentul a folosit filtru pentru a-și distorsiona vocea și a purtat un hanorac și o mască - o ținută care ar fi inspirată din Războiul Stelelor, atunci când s-a filmat.

«Îmi pare rău. Îmi pare rău pentru ce am făcut și ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe Regina Elisabeta. Aceasta este răzbunare pentru cei care au murit în masacrul din Jallianwala Bagh din 1919. Este și răzbunare pentru cei care au fost uciși, umiliți și discriminați din cauza rasei lor. Sunt sikh indian, sith.», a spus adolescentul. 

Cum a fost prins tânărul care a vrut să o ucidă pe Regină

La nici o jumătate de oră distanţă, Jas a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce urca unul dintre zidurile castelului Windsor, cu o arbaletă. La câteva minute, el a fost prins de paza Reginei.

O sursă din corpul de gardă al Castelului Windsor a dezvăluit că băiatul nu a mai ştiut ce să facă după ce a intrat în perimetrul reşedinţei regale şi a fost prins rapid. Adolescentul era la doar 450 de metri de apartamentul Reginei, unde suverana lua micul dejun.

Tatăl adolescentului: “E ceva în neregulă cu el”

Tatăl lui Jas, Jasbir Singh Chail, a declarat că nu știe ce s-a întâmplat cu fiul său. «Ceva a mers îngrozitor de rău cu fiul nostru. E ceva în neregulă cu el și încercăm să ne dăm seama ce. Nu am avut ocazia să vorbim cu el, dar încercăm să-i oferim ajutorul de care are nevoie. Din perspectiva noastră, trecem printr-o perioadă dificilă. Încercăm să rezolvăm această problemă și nu este ușor.»

Jas a fost crescut într-o casă de 500.000 de lire sterline situată pe o proprietate privată în North Baddesley, Southampton. Tatăl său este un inginer de software calificat, bine educat, care își conduce compania de acasă.

Potrivit surselor apropiate de familia adolescentului, Jas s-a bucurat de o educație confortabilă și iubitoare, înconjurat de familia lui, în cartierul în care locuiesc, care este situat chiar la nord de Southampton.

Potrivit Scotland Yard, psihiatri stau de vorbă acum cu băiatul de 19 ani, care este considerat ca având probleme mentale.

Anchetă internă după incidentul de la Windsor

Conform unui fost şef al gărzii regale de la Scotland Yard, e îngrijorant că Jas a reuşit să intre cu o arbaletă pe domeniul Castelului Windsor, dar e un semn bun că paza l-a prins rapid. “Cred că s-a acţionat cu trebuie. Acesta a fost un prim rând al sistemului de pază, oricum ar fi fost prins. Sunt însă lecţii de învăţat aici şi se va face o anchetă internă pentru a vedea ce trebuie îmbunătăţi”, a declarat Dai Davies.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net