Comoara ascunsă din pereți! Ce au găsit doi tineri în timp ce își renovau bucătăria din casa lor veche de 400 de ani

Betty și Robert Fooks, un cuplu din Dorset, Marea Britanie, proprietarii unei ferme, au început în 2019 renovarea casei lor vechi de 400 de ani. În timp ce lucrările erau în plină desfășurare în bucătărie, cei doi au avut parte de o surpriză incredibilă. Ce au găsit sub podea?

Descoperirea incredibilă făcută de un cuplu în timp ce renova bucătăria / foto: Pexels
Descoperirea incredibilă făcută de un cuplu în timp ce renova bucătăria / foto: Pexels

Betty și Robert Fooks, un cuplu dintr-un mic sat din Dorset, Marea Britanie, au achiziționat în 2019 o casă din secolul al 17-lea și au început un amplu proiect de renovare. În timp ce îndepărtau podeaua de beton a bucătăriei, cu scopul de a mări distanța până la tavan pentru a crea o înălțime mai mare la parterul fermei lor, au descoperit mai mult de 1.000 de monede vechi de aproximativ 400 de ani.

Monedele găsite sunt estimate la o valoare de aproximativ 35.000 de lire sterline și sunt considerate de mare importanță istorică, conținând monede de aur ale regilor James I și Charles I, jumătăți de coroane de argint, șilingi și șase pence; monede cu regina Elisabeta I, Filip și Maria, șilingi de argint și șase pence.

„Persoana care le-a lăsat acolo a intenționat să le recupereze, dar nu a mai apucat”

Este o casă veche de 400 de ani, așa că au fost multe de făcut. Am scos toate podelele și tavanele și le-am dus înapoi la zidurile sale de piatră. Am decis să coborâm parterul pentru a ne oferi o înălțime mai mare a tavanului.

Într-o seară, eram cu copiii și soțul meu săpa în podea, când m-a sunat să spună că a găsit ceva. A pus toate monedele într-o găleată. Dacă nu am fi coborât parterul, ar fi fost încă ascunse. Presupun că persoana care le-a lăsat acolo a intenționat să le recupereze, dar nu a mai apucat”, a declarat Betty Fooks, potrivit theguardian.com.

Ulterior, monedele au fost trimise la Muzeul Britanic pentru identificare și curățare și urmează să fie scoase la licitație de către Duke’s Auctioneers din Dorchester. Vânzarea are loc pe 23 aprilie și se așteaptă să fie vândute cu aproximativ 35.000 de lire sterline.

Cabana este situată într-un mic cătun din vestul Dorset și este o casă lungă din secolul al 17-lea. Proprietatea a fost achiziționată de actualii proprietari în 2019, care au început un amplu proiect de renovare. Podeaua actuală din beton a fost îndepărtată, iar podeaua a fost săpată cu aproape 2 metri pentru a oferi o înălțime mai mare la parterul proprietății. În unele zone au existat pietre vechi sub beton, dar zona în care au fost găsite monedele era cu pământ gol. Monedele au fost la British Museum pentru identificare și curățare”, a spus Julian Smith, specialist la Casa de licitații Duke's.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net