Coșmarul unui român acuzat pe nedrept în Irlanda că a ucis o profesoară care ieșise să alerge

Ultima actualizare:

Un român a trecut printr-un adevărat coșmar după ce a fost acuzat pe nedrept că ar fi ucis-o pe profesoara de 23 de ani care a fost omorâtă în timp ce alerga. Radu Floricel și-a povestit întreg chinul după ce a fost arestat.

Radu Floricel a fost acuzat de crimă, pe nedrept foto; Daily Mail
Radu Floricel a fost acuzat de crimă, pe nedrept foto; Daily Mail

Radu Floricel, care locuiește în orașul Tullamore, din Irlanda, a fost arestat miercuri, 12 ianuarie și eliberat joi seară, după ce Garda irlandeză a decis că bărbatul nu e vinovat de uciderea lui Ashling Murphy.

Radu, care are un copil, a declarat că a crezut că e o glumă proastă când poliția a venit acasă la el, la câteva ore de la moartea lui Ashling Murphy și l-a dus la secție. De abia când a început interogatoriul, el a realizat că e acuzat de uciderea tinerii.

”Când m-am dus la ușă, doi polițiști m-au luat la întrebări unde am fost, când am fost în zona crimei. M-au arestat. Am crezut că e o glumă, dar mi-am data poi seama că e real”, a declarat Radu Floricel, conform dailymail.co.uk.

Sora lui Radu Floricel, arestată și ea

Sora lui, Neira, care locuiește cu el, a fost și ea arestată pentru că a cerut explicații, iar casa lor a fost întoarsă cu susul în jos la percheziții.

La secția de poliție din Tullamore, oamenii legii i-au luat toate hainele, pentru examinare. ”Niciun dintre piesele pe care le port acum nu sunt ale mele. Mi le-au dat acolo”, a mai spus Radu Floricel.

El a explicat că poliția a avut un comportament profesionist, dar ”erau convinși că am ucis-o, așa că s-au purtat ca atare”.

Românul a povestit că le-a spus anchetatorilor că se afla la un mall, lucru confirmat de martori, în momentul în care tânără a fost ucisă. Românul a spus că interogatoriul a fostul unul de coșmar și are de gând să dea în judecată poliția irlandeză. Motivul pentru care a decis să povestească totul e că primește acum amenințări cu moartea de la cei care încă mai cred că el e vinovat de moartea lui Ashling Murphy.  

Radu Floricel se afla într-un mall când Ashling a fost ucisă

Radu a declarat că a fost în zona în care a fost ucisă Ashling în aceea zi, dar s-a întors înainte de ora 4 după-amiaza acasă și a plecat la un mall din alt oraș, cu soțul unei vecine. Acolo se afla când profesoara a fost ucisă. Povestea lui a fost confirmată de vecini

”A durat atât de mult, două sau trei ore, aceleași întrebări la nesfârșit. Unde am fost, la ce ora am mers în zona crimei, de unde o știam”, a mai declarat Radu Floricel.

Poliția l-a confundat cu un biciclist

Poliția l-a arestat după ce a crezut că el este un biciclist care apare în zona crimei, pe camerele de supraveghere, la ora faptei.

Am văzut că tipul din imagini e mai mare decât mine, că are pielea mai închisă la culoare. Din anumite unghiuri, seamană. Are și părul altfel decât al meu”, a spus românul, care le-a mai explicat polițiștilor că are o placă de titan în picior și una în brat și nu poate merge pe bicicletă.

După mai multe ore de înterogări, el a fost dus într-o celulă, unde ”am reușit să dorm vreo zece minute”, a povestit bărbatul. Runda de înterbări a continuat joi.

Erau mulți polițiști, unii au venit din Dublin, nu îmi venea să cred că eu sunt în centrul acestei povești”, a spus Radu Floricel. El mai susține că joi poliția confirmase deja că fusese la mall cu vecinul său, dar i-au dat drumul mai târziu.

”Și-au cerut scuze și mi-au mulțumit că am ajutat cu investigația. Unii m-au luat în brațe”, a declarat românul.

Radu Floricel vrea să dea în judecată poliția

Radu Floricel a angajat un avocat care s-a asigurat că poliția va da o declaratie de presă prin care să confirme că românul e nevinovat. Însă poza lui circula deja online, iar Radu a primit amenințări cu moartea de la numeroase persoane.  Poliția a decis să îl ducă joi noaptea la un hotel, unde să fie în siguranță.

Vineri, 14 ianuarie, el s-a întors acasă, unde locuiește cu mama sa, Carmen și sora sa, Neira. Avocatul l-a sfătuit să dea poliția în judecată.

Mii de oameni la priveghiul lui Ashling Murphy

Ashling Murphy a fost ucisă miercuri, 12 ianuarie, în timp ce alerga pe malul unui canal din Tullamore. Ashling era profesoară și venea dintr-o familie respectată în localitate. Zona unde a fost ucisă este una populară printre rezidenți și frecventată des.

Familia ei a organizat un priveghi în locul unde profesoara de 23 de ani a fost ucisă.  Mii de oameni au participat la eveniment.

Un nou suspect, identificat

Între timp, poliția a identificat un nou suspect: un bărbat care a ajuns joi la un spital din Dublin cu răni pe față, care ar părea provocate de o persoană care încerca să se apere. El ar fi călătorit din Tullamore.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net