Cum arată Coreea de Nord din satelit! Imagini rare: nu există mașini pe străzi

Ultima actualizare:

    În capitala nord-coreeană locuiesc 3,2 milioane de oameniFoto: dailymail.co.uk
În capitala nord-coreeană locuiesc 3,2 milioane de oameniFoto: dailymail.co.uk

Stația Spațială Internațională a capturat secvențe video care scod la iveală o imagine rară cu Phenian, capitala Coreei de Nord. Videoclipul, surprins de camera video Iris pe 30 mai, ne arată controversata țară așa cum nu am mai văzut-o până acum. Potrivit inginerilor de la UrtheCast, oamenii pot fi văzuți plimbându-se prin Palatul Soarelui, locul care adăpostește mormintele liderilor decedați.

În videoclip se pot observa și o serie de obiective turistice, printre care ambasada chineză, Parcul Tineretului, Stadionul Kim Il-Sung și Arcul de Triumf. De asemenea, există și un delfiunariu și un parc acvatic. Cu toate că în oraș locuiesc 3,2 milioane de oameni, este surprinzător cum aproape că nu vezi nicio mașină pe stradă, potrivit Daily Mail.

„Lumea nu vede prea multe imagini din spatele zidului Coreei de Nord. Nu prea știm cum arată viața cotidiană din Phenian. Desigur, este mult mai ușor să tragi cu ochiul din satelit”, a scris Theras A. Gordon Wood, pe blogul UrtheCast.

Rareori oficialii din Coreea de Nord aleg să arate publicului internațional imagini „neretușate. NASA a „tras cu ochiul” din satelit și a dezvăluit lumii întregi cum arată o zi din viața cotidiană a nord-coreenilor. 

image
image
image
image
image
image
masina politie italia jpeg
barbat frigider shutter jpg
2 choupette jpg jpeg
Ana Morodan in Mykonos inainte de sezonul al doilea de REAla by Ana Morodan (12) jpg
droguri jpg
Uniunea Europeană FOTO via News