Cum arată ucigaşul lui Boris Nemţov
Doi martori cheie în ancheta privind asasinarea opozantului rus Boris Nemţov l-au descris pe ucigaş ca fiind un bărbat cu părul scurt şi îmbrăcat în jeanşi şi un jerseu maro, relatează Sputnik, în pagina electronică de duminică (1 martie).
În urma descrierii oferite de cei doi martori, poliţia caută un bărbat cu înălţimea de 170-175 de centimetri şi părul scurt, care purta jeanşi albaştri şi un jerseu maro, potrivit Mediafax.
Comitetul de Anchetă rus intenţionează să investigheze şi acţiunile tinerei Anna Duriţkaia care se afla cu Nemţov în noaptea în care acesta a fost ucis.
Potrivit Ministerului rus de Interne, Nemţov a fost ucis în centrul Moscovei vineri (28 februarie), la ora locală 23.40 (22.40 ora României), cu câteva focuri de armă trase asupra lui dintr-o maşină.
Pentru elucidarea rapidă a circumstanţelor în care a fost ucis opozantul, Comitetul rus de Anchetă a oferit o recompensă de aproximativ 50.000 de dolari pentru orice informaţie relevantă în acest caz. "Unităţile operaţionale care oferă sprijin pentru ancheta penală sunt pregătite să plătească o recompensă de trei milioane de ruble (peste 49.500 de dolari) pentru orice informaţie relevantă pentru investigaţie", se arată într-un comunicat publicat duminică.
Marş organizat în memoria opozantului Boris Nemţov
Mii de participanţi la marşul organizat în memoria opozantului Boris Nemţov s-au reunit în Piaţa Slavianskaia din centrul Moscovei, relatează agenţia Tass. Potrivit serviciului de presă al poliţiei capitalei ruse, aproximativ 21.000 de persoane au participat la marşul de duminică, în timp ce autorităţile au emis o autorizaţie pentru 50.000 de persoane. Serghei Davidis, membru al opoziţiei, a afirmat că numărul participanţilor a fost de aproape 50.000 de persoane.
Aceştia au mărşăluit de la staţia de metrou Kitai-Gorod, până la podul Bolşoi Moskvoreţki, unde a fost ucis opozantul rus. Participanţii au purtat portrete ale lui Nemţov, steaguri şi bannere pe care se putea citi "A luptat pentru eliberarea Rusiei", "A luptat pentru viitorul nostru" sau "Eroii nu mor, iar acele gloanţe ne erau destinate nouă tututor".
Demonstranţii au vizitat inclusiv locul unde a fost comisă crima, care a fost, însă, încercuit de poliţie.