Cum vede presa străină protestele din România

Ultima actualizare:

    Toată Europa a urmărit cu îngrijorare protestele din RomâniaFoto: Getty
Toată Europa a urmărit cu îngrijorare protestele din RomâniaFoto: Getty

Protestele masive din românia din această săptămână au ajuns subiect de discuție chiar și în presa străină. Evenimentele au atras atenția presei internaționale mai ales după ce miercuri, 1 februarie, galeriile de fotbal au intrat în conflict cu forțele de ordin.

''România se confruntă cu noi turbulenţe politice după o decizie extrem de contestată a guvernului de a relaxa legislaţia anticorupţie, suscitând îngrijorarea Bruxelles-ului şi un val de proteste în ţară'', scria France Press despre protestele din România, precizând că întreaga Comisie Europeană urmărește cu "mare îngrijorare" evoluția manifestațiilor, informează Știri pe surse.

''Textul dezincriminează mai multe infracţiuni şi face ca abuzul de putere, un cap de acuzare frecvent, să fie pasibil de pedepse cu închisoarea numai dacă provoacă un prejudiciu mai mare de 44.000 de euro. El ar urma să-i permită mai ales liderului Partidului Social-Democrat (PSD), Liviu Dragnea, să scape de principalul cap de acuzare care îl vizează într-un proces privind angajarea fictivă, proces început marţi'', a relatatsursa de presă franceză.

La rândul ei, Reuters nu ezită să precizeze că protestele sunt cele mai mari mișcări de stradă de după căderea comunismului în România: ''Ordonanţa, prezentată de guvernul social-democrat condus de premierul Sorin Grindeanu după preluarea puterii la începutul lunii ianuarie, a provocat critici dure şi a dus la cele mai mari proteste de stradă de la căderea comunismului în România, în 1989".

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net