Cutremur de magnitudine 7, duminică dimineață. Unde s-a produs seismul

Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea 7, revizuită ulterior la 6,9 a lovit nordul Papua Noua Guinee duminică dimineaţă, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), transmite AFP. Seismul s-a produs la o adâncime de 35 de kilometri. Seismul a fost urmat de o replică de magnitudine 6. A fost raportată o adâncime de 10 kilometri

Cutremur de 6,9, duminică dimineața 

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Seismul s-a produs la ora locală 06.22 (sâmbătă, 20.22 GMT) la o adâncime de aproximativ 35 km, potrivit USGS. Nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a declarat că nu a existat „nicio amenințare de tsunami” din cauza cutremurului din interior, care a avut loc la ora locală 6:22 dimineața (sâmbătă 2022 GMT) la o adâncime de aproximativ 35 de kilometri (21 de mile).  

Cutremurul puternic a lovit la 88 de kilometri (54 mile) sud-vest de Wewak, a declarat USGS, un oraş cu 25.000 de locuitori, capitala provinciei East Sepik, în Papua Noua Guinee.

Deocamdată, nu s-au înregistrat pagube sau răniţi.

Seismul a fost revizuit de la o magnitudine preliminară de 7,0 la o magnitudine mai mică.

Anul trecut, țara a fost lovită de un cutremur de magnitudine 7 

Cutremurele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, ţară situată pe "Cercul de foc al Pacificului", o zonă cu activitate tectonică intensă.

Deși rareori cauzează daune pe scară largă în zonele înalte din junglă puțin populate, ele pot declanșa alunecări de teren distructive.

Cel puţin şapte persoane au murit în aprilie 2023, când un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit o regiune împădurită din interiorul ţării, distrugând aproximativ 180 de case.

Mulţi dintre locuitorii acestei naţiuni insulare trăiesc în zone îndepărtate, unde terenul accidentat şi lipsa drumurilor asfaltate pot împiedica semnificativ eforturile de căutare şi salvare.

Cel mai puternic cutremur din Papua Noua Guinee a avut loc pe 16.11.2000 în regiunea New Ireland, Duke Of York, cu o magnitudine de 8,0 pe scara Richter. Deplasarea plăcilor tectonice a avut loc la o adâncime de 55 km. S-au înregistrat 2 morți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net