Cutremur în insula Creta. Este al doilea în mai puțin de 10 zile

Ultima actualizare:

Insula Creta, una din destinațiile preferate de români, a fost zguduită duminică de un cutemur de intensitate medie. Siesmul a fost resimțit și în împrejurimi, în orașul Chania, de exemplu. Magnitudinea înregistrată a fost de 5,2 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de doar 11 kilometri.

image

Cutremurul s-a produs la ora 10:49:30 (ora locală a României), în Creta. Magnitudinea înregistrată inițial fiind de 4,8, ulterior revizuită la 5,2.

Cutremurul de pe insula din Grecia s-a produs la 72 de kilometri sud-vest de Chania. Deocamdată nu sunt informații privind pagubele produse după cutremurul înregistrat duminică dimineață.

Sursa foto: U.S. Geological Survey
Sursa foto: U.S. Geological Survey

Al doilea cutremur în Creta într-un interval de 10 zile

Cutremurul de duminică dimineață este al dloilea înregistrat în insula Creta. Un alt seism a zguduit insula în data de 3 august.

Cutremurul care a avut o magnitudine de 4,7 a zguduit regiunea Palekastro din insula Creta, Grecia, în data de 3 august. Conform datelor de la emsc-csem.org, cutremurul a avut loc la ora 02:18 și a avut epicentrul la o adâncime de 24 de kilometri.

Centrul seismic a fost localizat la 139 de kilometri est-sud-est de orașul Irákleion și la 68 de kilometri sud-est de localitatea Sitia.

Din fericire, seismul nu a cauzat pagube materiale pe niciuna dintre insulele apropiate, care găzduiesc în prezent sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Incendiile au ruinat concediile a mii de turiști

Pentru turiștii care și-au văzut concediile ruinate din cauza incendiilor masive de vegetație, autoritățile din Grecia au anunțat că oferă un sejur gratuit timp de o săptămână în 2024. Anunțul vizează turiștii care au fost evacuați din Rodos, iar vacanța este oferită de autoritățile elene în următorul an, tot în Rodos.

Pentru toți cei a căror vacanță a fost întreruptă ca urmare a incendiilor de vegetație, guvernul elen, în cooperare cu autoritățile locale, va oferi o săptămână de vacanță gratuită pe Rhodos, primăvara viitoare, toamna următoare, astfel încât să ne asigurăm că se vor întoarce pe insulă și se vor bucura de frumusețea ei naturală”, a anunțat Mitsotakis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net