Dai 3.600.000 $ şi te plimbi pe fundul oceanelor

Ultima actualizare:

    Greutate: 3.650 kg; Capacitate: 3 locuri; Viteză: 5,56 km/h; Dimensiuni: 4 m lungime/ 3 m lăţime; Autonomie: 24 de ore
Greutate: 3.650 kg; Capacitate: 3 locuri; Viteză: 5,56 km/h; Dimensiuni: 4 m lungime/ 3 m lăţime; Autonomie: 24 de ore

Tot ce-i lipseşte din lista de jucării a unui miliardar este un submarin cu care să exploateze adâncurile oceanului. Iar aparatul care te scufundă până la 11.000 m adâncime este ideal pentru turiştii care nu se uită la bani când vine vorba de distracţii.

Submarinul viitorului îşi va purta călătorii până în cele mai ascunse zone din adâncul mărilor şi oceanelor. Şi ce-şi mai poate dori un om care le are pe toate? Un aparat care să îi scufunde până la 11.000 m adâncime. Personalităţi precum regizorul James Cameron, bosul Google Eric Schmidt şi omul de afaceri britanic Richard Branson, care deţine compania aeriană Virgin Atlantic Airways, şi-au cumpărat deja o astfel de ”jucărie” subacvatică.

Cameron a ajuns în 2012 pe fundul Oceanului Pacific, în Groapa Marianelor, la adâncimea de 11.000 m. Însă exploatarea adâncurilor subacvatice a devenit o atracţie de vacanţă pentru regizor, care îşi satisface capriciul pentru nu mai puţin de 3,6 milioane de dolari. Cel mai căutat model de către miliardari a fost Triton 3300/3 de trei locuri, realizat de o companie din Florida (SUA). 

Aparatul are 4 m lungime, este făcut din fibră de carbon şi titaniu şi poate sta scufundat timp de 24 de ore. Maşinăria va atinge fundul oceanului în mai puţin de o oră. Deoarece la o astfel de adâncime, presiunea apei este de o mie de ori mai mare ca la suprafaţă, aparatul este construit din material extrem de rezistent pentru ca nici maşinăria, dar nici pasagerii să nu fie striviţi.

De asemenea, se va folosi o sferă dintr-o sticlă specială, groasă de 10 cm, pentru ca pasagerii să vadă din toate părţile minunăţiile din jur. Dacă pentru oamenii obişnuiţi cadourile costisitore pe care miliardarii şi le fac par adevărate excentricităţi, pentru aceştia placa de surf zburătoare, minicircuitul de 150.000 de dolari sau robotul de 1 milion de dolari sunt doar jucării cu care ei s-au obişnuit deja.

«Placa de surf» zburătoare: 7.000 $ (28.602 lei)

O altfel de placă de surf! Cu ajutorul flyboardului vei putea face salturi, scufundări şi alte mişcări în aer şi apă precum delfinii. Placa prezintă dispersoare de apă care propulsează utilizatorul în aer până la o înălţime de 8 m. Cu ajutorul încălţărilor şi a mănuşilor speciale, se pot controla diverse mişcări spectaculoase.

Cel mai tare cart de golf: 58.000 $ (236.700 lei)

Dacă te numeri prin bogătaşii lumii care lovesc bile în găuri, e musai să deţii un astfel de cart de golf. Ceea ce-l face special e faptul că poate glisa pe iarbă, nisip şi băltoace cu o viteză de până la 72 km/h. Şi pentru că pluteşte pe aer, presiunea aplicată este de 33 de ori mai mică decât în cazul unei călcături umane, deci mai puţin dăunător terenului. 

Costumul care te face robot: 1.000.000 $ (4.079.242 lei)

Dacă eşti pasionat de personajele fantastice din benzile animate cu roboţi, costumul robot Kuratas este construit sigur pe mărimea ta. Uriaşul de peste 3 m înălţime şi 5 tone este gata pentru a fi comandat din Japonia. Este dotat cu câteva arme neletale şi, în ciuda sofisticării lui, oricine îl poate pilota, pentru că nu e nevoie de nici un fel de calificare specială.

Drona, jucăria care vede-tot: 1.500 $ (6.118 lei)

Vehiculele aeriene fără pilot, dronele, reprezintă cea mai importantă inovaţie, pentru că văd tot din cer. Dronele pot înregistra zone greu accesibile. Ele sunt controlate din telecomandă, au minim 1 kg şi o autonomie de 1 h.

Sauna pe pietre de jad: 14.000 $ (56.882 lei)

Masajul pe patul cu 440 de pietre de jad are grijă de tine. Cele patru lămpi cu infraroşu generează căldură care pătrunde adânc în ţesut şi creşte temperatura cu până 16 grade Celsius pentru a calma inflamaţiile şi a îmbunătăţi mobilitatea tendoanelor şi a ligamentelor. Utilizatorul îşi poate controla gradul de inclinare al patului, temperatura şi durata sesiunii.

Mini-circuitul de maşini: 150.000 $ (612.987 lei)

Slot Mods reprezintă distracţia ideală a adulţilor cu bani pasionaţi de automobilism. Pista, realizată din fibră de sticlă, lemn, aluminiu şi anvelope reale, este conturată cu marcaje originale. Detaliile, cum ar fi banerele, farurile şi stopurile, copacii şi structurile de construcţii din zonă nu fac decât să sporească senzaţia de realism.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cea mai veche cafenea buc jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net