Dai 3.600.000 $ ┼či te plimbi pe fundul oceanelor

31 mai 2015
image
Greutate: 3.650 kg; Capacitate: 3 locuri; Viteză: 5,56 km/h; Dimensiuni: 4 m lungime/ 3 m lăţime; Autonomie: 24 de ore

Tot ce-i lipse┼čte din lista de juc─ârii a unui miliardar este un submarin cu care s─â exploateze ad├óncurile oceanului. Iar aparatul care te scufund─â p├ón─â la 11.000 m ad├óncime este ideal pentru turi┼čtii care nu se uit─â la bani c├ónd vine vorba de distrac┼úii.

Submarinul viitorului ├«┼či va purta c─âl─âtorii p├ón─â ├«n cele mai ascunse zone din ad├óncul m─ârilor ┼či oceanelor. ┼×i ce-┼či mai poate dori un om care le are pe toate? Un aparat care s─â ├«i scufunde p├ón─â la 11.000 m ad├óncime. Personalit─â┼úi precum regizorul James Cameron, bosul Google Eric Schmidt ┼či omul de afaceri britanic Richard Branson, care de┼úine compania aerian─â Virgin Atlantic Airways, ┼či-au cump─ârat deja o astfel de ÔÇŁjuc─ârieÔÇŁ subacvatic─â.

Cameron a ajuns ├«n 2012 pe fundul Oceanului Pacific, ├«n Groapa Marianelor, la ad├óncimea de 11.000 m. ├Äns─â exploatarea ad├óncurilor subacvatice a devenit o atrac┼úie de vacan┼ú─â pentru regizor, care ├«┼či satisface capriciul pentru nu mai pu┼úin de 3,6 milioane de dolari. Cel mai c─âutat model de c─âtre miliardari a fost Triton 3300/3 de trei locuri, realizat de o companie din Florida (SUA). 

Aparatul are 4 m lungime, este f─âcut din fibr─â de carbon ┼či titaniu ┼či poate sta scufundat timp de 24 de ore. Ma┼čin─âria va atinge fundul oceanului ├«n mai pu┼úin de o or─â. Deoarece la o astfel de ad├óncime, presiunea apei este de o mie de ori mai mare ca la suprafa┼ú─â, aparatul este construit din material extrem de rezistent pentru ca nici ma┼čin─âria, dar nici pasagerii s─â nu fie strivi┼úi.

De asemenea, se va folosi o sfer─â dintr-o sticl─â special─â, groas─â de 10 cm, pentru ca pasagerii s─â vad─â din toate p─âr┼úile minun─â┼úiile din jur. Dac─â pentru oamenii obi┼čnui┼úi cadourile costisitore pe care miliardarii ┼či le fac par adev─ârate excentricit─â┼úi, pentru ace┼čtia placa de surf zbur─âtoare, minicircuitul de 150.000 de dolari sau robotul de 1 milion de dolari sunt doar juc─ârii cu care ei s-au obi┼čnuit deja.

┬źPlaca de surf┬╗ zbur─âtoare:┬á7.000 $ (28.602 lei)

image

O altfel de plac─â de surf! Cu ajutorul flyboardului vei putea face salturi, scufund─âri ┼či alte mi┼čc─âri ├«n aer ┼či ap─â precum delfinii. Placa prezint─â dispersoare de ap─â care propulseaz─â utilizatorul ├«n aer p├ón─â la o ├«n─âl┼úime de 8 m. Cu ajutorul ├«nc─âl┼ú─ârilor ┼či a m─ânu┼čilor speciale, se pot controla diverse mi┼čc─âri spectaculoase.

Cel mai tare cart de golf: 58.000 $ (236.700 lei)

image

Dac─â te numeri prin bog─âta┼čii lumii care lovesc bile ├«n g─âuri, e musai s─â de┼úii un astfel de cart de golf. Ceea ce-l face special e faptul c─â poate glisa pe iarb─â, nisip ┼či b─âltoace cu o vitez─â de p├ón─â la 72 km/h. ┼×i pentru c─â plute┼čte pe aer, presiunea aplicat─â este de 33 de ori mai mic─â dec├ót ├«n cazul unei c─âlc─âturi umane, deci mai pu┼úin d─âun─âtor terenului. 

Costumul care te face robot: 1.000.000 $ (4.079.242 lei)

image

Dac─â e┼čti pasionat de personajele fantastice din benzile animate cu robo┼úi, costumul robot Kuratas este construit sigur pe m─ârimea ta. Uria┼čul de peste 3 m ├«n─âl┼úime ┼či 5 tone este gata pentru a fi comandat din Japonia. Este dotat cu c├óteva arme neletale ┼či, ├«n ciuda sofistic─ârii lui, oricine ├«l poate pilota, pentru c─â nu e nevoie de nici un fel de calificare special─â.

Drona, juc─âria care vede-tot: 1.500 $ (6.118 lei)

image

Vehiculele aeriene f─âr─â pilot, dronele, reprezint─â cea mai important─â inova┼úie, pentru c─â v─âd tot din cer. Dronele pot ├«nregistra zone greu accesibile. Ele sunt controlate din telecomand─â, au minim 1 kg ┼či o autonomie de 1 h.

Sauna pe pietre de jad: 14.000 $ (56.882 lei)

image

Masajul pe patul cu 440 de pietre de jad are grij─â de tine. Cele patru l─âmpi cu infraro┼ču genereaz─â c─âldur─â care p─âtrunde ad├ónc ├«n ┼úesut ┼či cre┼čte temperatura cu p├ón─â 16 grade Celsius pentru a calma inflama┼úiile ┼či a ├«mbun─ât─â┼úi mobilitatea tendoanelor ┼či a ligamentelor. Utilizatorul ├«┼či poate controla gradul de inclinare al patului, temperatura ┼či durata sesiunii.

Mini-circuitul de ma┼čini:┬á150.000 $ (612.987 lei)

image

Slot Mods reprezint─â distrac┼úia ideal─â a adul┼úilor cu bani pasiona┼úi de automobilism. Pista, realizat─â din fibr─â de sticl─â, lemn, aluminiu ┼či anvelope reale, este conturat─â cu marcaje originale. Detaliile, cum ar fi banerele, farurile ┼či stopurile, copacii ┼či structurile de construc┼úii din zon─â nu fac dec├ót s─â sporeasc─â senza┼úia de realism.

fuego iubita2 png
cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
razvan si irina fodor
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg