De ce la meciurile de tenis se aud doar gâfâielile jucătorilor și mingiile lovite? Istoria oferă indicii despre liniștea din timpul jocului
„Doamnelor şi domnilor, linişte, vă rog! Jucătorii sunt pregătiţi. Mulţumesc!‟ – cam acesta este mesajul de început de meci, indiferent de localitate, de ţară, de continent, de cultură şi de cât de valoroşi sunt jucătorii de tenis. De obicei, acest îndemn vine din partea arbitrului de scaun, iar mulţimea păstrează liniştea, cu excepţia ropotelor de aplauze, care vin la pachet cu un set reuşit.
Reprezentanţii „US Open‟, unul dintre cele mai mari patru evenimente anuale în tenisul profesional, au anunţat că intenţionează să continue turneul de la New York, chiar dacă este pandemie de COVID-19, însă fără mulţime.
Deşi la meciurile de tenis se impunea absenţa zgomotelor de fond, vom vedea cum lipsa energiei mulţimii va afecta sportivii profesionişti. Este interesant de observat impactul liniştii după care tânjeau sportivii în trecut. Practic, pandemia le-a îndeplinit visul de a nu mai fi tulburaţi de vreun sunet, în timp ce îşi aud propriile gânduri şi sunetele emise în urma efortului fizic.
Tenisul este un sport profund, caracterizat de unii drept un tur de forţă şi de uzură psihologică şi fizică. Cum a ajuns acest sport să fie asociat cu liniştea şi de ce a ajuns să fie atât de bine primit acest îndemn, încât spectatorii aplaudă când li se spună să tacă?
Citește continuarea aici și descoperă lucruri surprinzătoare despre îndemnul de a face liniște în timpului jocului și de unde se crede că provine numele acestui sport.