De ce maşina lui Donald Trump e cea mai tare

Ultima actualizare:

    Supranumit «Bestia», bolidul prezidenţial este făcut să reziste la orice atac, oricât de violentFotografii: Guliver/ Gettyimages
Supranumit «Bestia», bolidul prezidenţial este făcut să reziste la orice atac, oricât de violentFotografii: Guliver/ Gettyimages

După ce au testat-o cu succes în noiembrie buşind-o de tancuri, punând-o să treacă peste pachete explozive şi descărcând în caroserie peste 10.000 de gloanţe de diferite calibre, maşina “Cadillac One” şi-a făcut apariţia în ziua jurământului. Donald Trump (70 de ani), Melania Trump (45 de ani) şi juniorul Barron au defilat la bordul ei la 20 ianuarie, pe bulevardul Pennsylvania din Washington D.C.

Este o bijuterie militară, tehnologică şi strategică! Aşa au definit-o specialiştii nemţi de la tabloidul numărul 1 din Germania, Bild. “Bestia”, după cum a fost supranumită maşina care a înlocuit Cadillacul care l-a transportat pe Barack Obama timp de opt ani, cântăreşte 4,5 tone şi respectă standardele de limuzină prezidenţială cu care s-a obişnuit cel de-al 44-lea preşedinte american. O veritabilă ambulanţă pe roţi, un buncăr autentic împotriva bombardamentelor, maşina Cadillac construită pe acelaşi şasiu Kodiak înalt de aproape 30 de centimetri este învelită într-un blindaj de 20 de centimetri menit să reziste inclusiv la gloanţele de mare calibru.

Maşina costă peste 1,5 milioane de dolari şi are sub bancheta preşedintelui un kit de prim-ajutor demn de filmele science-fiction (n.r. aici sunt stocate inclusiv rezerve de plasmă compatibile cu grupa sanguină a preşedintelui pentru cazuri de extremă urgenţă).

În plus faţă de maşina care îl transporta pe Barack Obama, “Bestia” este concepută să reziste inclusiv la atacuri chimice şi biologice, asigurându-i preşedintelui suficient aer timp de mai bine de şase ore din momentul producerii atacului. În portbagaj există inclusiv un dispozitiv de ventilare artificială, un defibrilator şi un kit sanitar specific serviciului de Urgenţe. Sub capota din faţă sunt două tunuri cu gaz lacrimongen şi o mitralieră care “scuipă” 50 de gloanţe pe secundă. 

Maşina are şapte locuri: trei pentru familia prezidenţială, trei pentru personalul de securitate şi unul pentru şofer. Cauciucurile sunt din Kevlar şi pline pe dinăuntru, iar jantele sunt îmbunătăţite, compoziţia oţelului având aceeaşi structură cu cea a blindajului unui tanc. Sistemele de comunicaţii de la bordul maşinii sunt de ultimă generaţie, bolidul e monitorizat prin GPS şi securizat prin satelit.

La nivel mondial există doar 12 maşini de acest fel, produse special pentru a înlocui modelul folosit de familia Obama (n.r. care va folosi în continuare vechiul model pe o perioadă de minimum cinci ani).


    Donald Trump
Donald Trump

Maşina va fi folosită pentru călătorii de maximum 30 de minute şi va însoţi în permanenţă Air Force One în misiunile sale. Călătoriile mai lungi de 30 de minute se vor desfăşura la bordul elicopterului Marine One. Modelul Cadillac Escalade special conceput pentru cel de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, are un sistem de închidere a portierelor special: pentru a rezista unei explozii din lateral sau a unei rachete ţintite către geamul anti-glonţ gros de 8 centimetri, portiera se încuie atât pe verticală cât şi pe orizontală cu 16 încuietori din oţel. Capota blindată are o grosime de 20 centimetri şi întreaga caroserie e făcută să reziste unei presiuni de peste 25 tone.

“Bestia” e condusă de un agent secret care a fost instruit pentru această sarcină timp de un an şi şase luni. El este responsabil inclusiv cu partea de întreţinere mecanică a motorului diesel. Maşina consumă 34 de litri de motorină la oră, din cauza greutăţii uriaşe (are uşile la fel de groase ca un Boeing 757) şi de aceea la o viteză de 100 km/h nu se poate opri decât în 15 secunde. 

Maşina Casei Regale Britanice

simeon stalpnicul png

Ştiţi ce viteză prinde Bentley-ul Casei Regale? 321 km/h. Nu are aceeaşi greutate ca “Bestia” lui Donald Trump, a fost dat în folosinţă în 2013 şi consumă 13 litri la 100 de kilometri. Este complet blindat cu metal şi material compozit, are cauciucuri din Kevlar, pline pe dinăuntru şi pe lângă kitul de prim ajutor are şi o “creşă” pentru copii. Costă 500.000 de dolari, are conexiune wi-fi non-stop, Sat-Nav ultramodern, localizare prin satelit, răcitor pentru şampanie şi apă, tapiţerie din piele cusută manual şi masaj în scaun. Geamurile anti-glonţ au o grosime de 6,3 cm şi au fost montate bilndaje suplimentare în zona radiatorului, băii de ulei şi rezervorului. 

Papa-mobilul, siguranţă şi simplitate

simeon stalpnicul png

Papa Francisc (n.r. născut la 17 decembrie 1936) şi-a început pontificatul la 13 martie 2013. Deşi a intenţionat să îşi păstreze vechea maşină Renault 4, modelul din 1984, a fost convins până la urmă să utilizeze Papa-mobilul în misiunile oficiale. Aşa a ajuns să aibă la dispoziţie un Mercedes-Benz M-Classe cu un habitaclu papal securizat cu geamuri de 6 cm, cu un blindaj de 18 cm şi un motor diesel care prinde viteze de peste 285 km/h. Pe lângă acest bolid, folosit în Europa şi America Latină, Papa foloseşte şi un Wrangler care păstrează configuraţia Mercedes (n.r. instituită încă din 1930), dar care este adaptată corespunzător la standardele unei maşini de teren.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zapada transfagarasan jpg
cheie usa istock jpg
index webp
roman mort spa jpg
sare epsom jpg
bani multi pensie jpg
contor energie electrica
fasole alba uscata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net