Descoperirea șocantă pe care anchetatorii au făcut-o în casa lui Bivolaru. Celebrul lider MISA avea un secret „bine ascuns”

Gregorian Bivolaru a captat atenția presei din Franța când a fost arestat, iar detalii uluitoare au ieșit la iveală.

Ce au găsit anchetatorii francezi în casa lui Gregorian Bivolaru / foto: INQUAM
Ce au găsit anchetatorii francezi în casa lui Gregorian Bivolaru / foto: INQUAM

În momentul în care a fost reținut din locuința sa, autoritățile au descoperit 26 de femei care pareau să fie ținute captive. El este acuzat de trafic de persoane, răpire și manipulare mentală.

Ancheta a dezvăluit că presupusele victime erau ținute în condiții insalubre și izolate în casa liderului spiritual, numit Guru, conform informațiilor.

41 de persoane din secta lui Bivolaru au fost reținute

Un total de 41 de persoane au fost reținute pentru apartenența la o rețea infracțională organizată numită Atman, care opera pe baza modelului MISA, o mișcare cunoscută din anii '90 în România.

Folosind rețeaua sa de yoga la nivel național, Guru Bivolaru recruta femei pe care le manipula, le ținea captive și ulterior le exploata sexual, conform unor surse implicate în anchetă.

Aceste surse susțin că el folosea tehnici speciale de manipulare pentru a determina victimele să accepte relații sexuale cu el, eliminând orice formă de consimțământ.

Bivolaru, găsit cu ajutorul unui jurnalist infiltrat

Secta avea filiale în aproape 30 de țări, iar un jurnalist francez a reușit să se infiltreze în rețeaua din India.

Jurnalistul a intervievat mai multe victime din diferite părți ale lumii.

Primele plângeri împotriva lui Gregorian Bivolaru au fost depuse anul trecut de peste 10 femei care fuseseră în trecut adeptele sale.

În vara anului trecut, parchetul din Paris a demarat o investigație pentru abuzuri, sechestrare de persoane, viol și trafic de persoane.

Guru a fost anterior acuzat că, în calitate de mentor spiritual, ar fi recrutat o minoră cursantă de yoga în scopuri sexuale și ar fi avut relații sexuale cu ea în schimbul banilor. Bivolaru a reușit să scape din România și a fost prins în Suedia în 2005, obținând ulterior azil politic.

Bivolaru a foarte puțin la închisoare

În 2013, a fost condamnat la șase ani de închisoare în România, iar trei ani mai târziu a fost capturat în Franța și extrădat înapoi în țară. În 2017, a fost eliberat condiționat.

Ulterior, a acționat statul român în justiție la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și a obținut câștig de cauză. România a fost obligată să plătească daune morale și cheltuieli de judecată în valoare de 6200 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net