Noi dezvăluiri halucinante despre Gregorian Bivolaru. Unde trăiește acum și ce a făcut statului român celebrul guru

Ultima actualizare:

Dezvăluiri halucinante despre celebrul guru yoga Gregorian Bivolaru (71 de ani). Bărbatul este domiciliat oficial într-o localitate din Sibiu dar umblă prin lume sub un nume fals, Magnus Aurolsson dat chiar de autoritățile române. Asta deși are mandat internațional de arestare și este căutat de autoritățile din Finlanda. Bivolaru tocmai a obținut la tribunal 50.000 de euro de la autoritățile române pentru rele tratamente

Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru a obținut de la statul român 50000 de euro pentru rele tratamente

Gregorian Bivolaru, fondatorul școlii de yoga „Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA)” în România, revine în forță în atenția publică. El a primit pe 5 iulie o decizie favorabilă într-un proces deschis la Tribunalul Sibiu prin care cerea daune morale de la Statul Român.  

După două decizii favorabile la CEDO, considerând că nu s-a respectat un ”termen rezonabil de desfăşurare a unei proceduri judiciare penale în care a fost implicat”, Bivolaru vrea despăgubiri. Cauza se judecă la Tribunalul Sibiu din 13 ianuarie 2023 și pe 5 iulie s-a dat sentința în primă instanță, surprinzător în favoarea lui Bivolaru 

Sentința obținută de Bivolaru împotriva statului român 

”Obligă pe pârâtul Statul Român, prin Ministerul Finanțelor, să plătească reclamantului suma de 50.000 euro (echivalent în lei la data plăţii), cu titlu de daune morale, ca urmare a constatării nerespectării termenului rezonabil de desfăşurare a unei proceduri judiciare penale în care a fost implicat reclamantul. Ia act de faptul că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de cerere de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare”, se precizează în sentința consultată de turnulsfatului.ro. 

Cine este Gregorian Bivolaru  

Bărbatul a fost condamnat în 2013 la șase ani de închisoare pentru relații sexuale cu un minor. A fost eliberat condiționat în septembrie 2017 și a părăsit Penitenciarul Bistrița, fără să mai aibă vreo apariție publică de atunci.  

Înainte să fie extrădat în România, Bivolaru a avut statutul de azilant politic în Suedia, a stat și în Franța, unde a fost arestat și adus în țară, unde și-a executat parțial pedeapsa. 

Autoritățile finlandeze cer arestarea lui într-un dosar cu acuzații de trafic de persoane în formă agravată, dar și abuzuri sexuale, acuzații ce i-ar fi fost aduse de foști cursanți sau apropiați. 

Cum se folosește Bivolaru de statul român să stea ascuns în lume 

Conform turnulsfatului.ro, avocatul lui Gregorian Bivolaru a declarat în instanță că acesta are domiciliul în localitatea Cisnădioara și că și-a schimbat numele, conform încheierii de şedinţă din 09.05.2023, publicată pe site-ul rejust.ro.  

Surprinzător, potrivit unor surse din cadrul autorităților, acesta nu a locuit niciodată acolo și nici nu a fost văzut de nimeni. Mai mult, Bivolaru se folosește în continuare de identitatea dată de statul român în timpul urmăririi penale, Magnus Aurolsson și circulă liber prin lume. 

Rămâne întrebarea cum circulă Magnus Aurolsson alias Grogorian Bivolaru prin lume, căci nu a fost găsit niciodată la adresa din Cisnădioara. Autoritățile române spun că toate actele emise pentru Bivolaru în timpul urmăririi penale sunt acum nule 

Ce a susținut statul român în procesul cu Bivolaru  

”Menţionează că în perioada în care a fost în detenţie, întrucât îi expira buletinul, i s-a făcut un nou buletin şi i s-a schimbat adresa de domiciliu care înainte era la Bucureşti, în localitatea Cisnădioara. În ceea ce priveşte numele care circulă în spaţiul public, arată că reclamantul nu şi-a schimbat numele, ci că acela era un nume atribuit, pentru a i se proteja identitatea în timpul procedurilor judiciare care s-au desfăşurat împotriva sa. 

Mai arată că în închisoare, întrucât a primit ameninţări, instanţele i-au atribuit acest nume ca măsură de protecţie, i-au eliberat chiar şi un paşaport de refugiat pe acest nume în baza Convenţiei de la Geneva. Mai arată că a depus la dosar copia paşaportului, care nu e valabil. Solicită a se avea în vedere că reclamantul nu şi-a schimbat numele şi că instanţele îl identifică în hotărârile pronunţate sub numele de Magnus Aurolsson”, se precizează în sentința preluată de sursa citată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net