Doi jurnaliști britanici, împușcați de soldații ruși în timpul unei ambuscade. Cum au reușit să scape

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Un echipă de juranliști de la Sky News a fost evacuat înapoi în Marea Britanie din Ucraina, după ce o aprte dintre jurnaliști au fost împuşcaţi luni în timpul unei ambuscade de către un presupus echipaj rus. 

Doi jurnaliști au fost împușcați în timpul unui atac Sursă foto: Profimedia
Doi jurnaliști au fost împușcați în timpul unui atac Sursă foto: Profimedia

Echipa de cinci persoane a fost atacată în timp ce se afla într-o mașină, după ce a încercat fără succes să viziteze orașul Bucha de lângă Kiev.

Corespondentul șef al Sky News, Stuart Ramsay, împreună cu operatorul de cameră Richie Mockler au fost împușcați, Ramsay în partea inferioară a spatelui, în timp ce Mockler a fost împușcat de două ori în vesta anti-glonț pe care o purta.

Filmările difuzate de organizația de știri îi arată că se apropie de o intersecție când mașina în care circulă începe să fie împușcată.

Inițial, conform unei relatări a lui Ramsay, ei au crezut că este un punct de control al armatei ucrainene care trăgea în ei, și pot fi auziți strigând că sunt jurnaliști și cerând atacatorilor lor să oprească focul. Se aude trosnetul focurilor de armă și se poate vedea fulgerul gloanțelor care zboară pe lângă mașina lor, deoarece atacul a fost surprins de camera de supraveghere. 

Îmi amintesc că m-am întrebat dacă moartea mea avea să fie dureroasă”, a spus Ramsay, povestind momentele înainte de a fi împușcat. „Dar ceea ce m-a uimit a fost că a fi împușcat nu m-a durut atât de rău. Era mai degrabă ca și cum ai fi lovit cu pumnul.”, a povestit acesta. 

Cum au reușit să scape jurnaliștii de atacul rușilor

În cele din urmă, grupul, incluzând producătorii Martin Vowles și Dominique Van Heerden, precum și producătorul local Andrii Lytvynenko, au reușit să scape din mașină și să sară pe un terasament de la marginea drumului.

Ei și-au găsit în cele din urmă refugiu într-un garaj din apropiere și au fost salvați sub acoperirea întunericului câteva ore mai târziu de poliția ucraineană. Ulterior, jurnaliştilor li s-a spus că bărbaţii înarmaţi erau o echipă de recunoaştere rusă. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net