El s-a vindecat de coronavirus! Povestea inginerului din China care a invins virusul ucigaș

17 februarie 2020
image
O femeie primește flori la externare după ce a fost vindecată de coronavirus

S-a contaminat cu virusul care a ucis peste 1.700 de oameni dar a supravie╚Ťuit. Este una dintre pove╚Ötile cu final fericit din acest iad numit coronavirus, ce d─â speran╚Ť─â ├«ntregii lumi c─â cei care au coronavirus se pot vindeca. Un inginer de 31 de ani din Wuhan este unul dintre cei care au sc─âpat de virusul uciga╚Ö.

Peste 71.000 de cazuri de ├«mboln─âviri ╚Öi peste 1.700 de decese din cauza coronavirusului au fost anun╚Ťate luni. Cele mai multe s-au ├«nregistrat ├«n provincia Hubei, regiunea central─â a Chinei, unde virusul a fost detectat pentru prima dat─â.

Dar, pe m─âsur─â ce num─ârul mor╚Ťilor cre╚Öte, apar tot mai multe pove╚Öti cu supravie╚Ťuitori.

Mass-media chinez─â de stat a f─âcut o publicitate intens─â a fo╚Ötilor pacien╚Ťi vindeca╚Ťi, ar─ât├ónd imagini cu ace╚Ötia primind flori ╚Öi p─âr─âsind spitalul, scrie CNN.com

image
Chiar dac─â nu mai sunt bolnavi, fo╚Ötii pacien╚Ťi de coronavirus sunt ├«n continuare stigmatiza╚Ťi ╚Öi autorit─â╚Ťile le protejeaz─â imaginea

Zhang este unul dintre peste 10.000 de oameni care s-au recuperat din coronavirus dup─â ce a primit un diagnostic oficial.

Ziua ├«n care Edison Zhang (31 de ani) a fost diagnosticat cu virusul mortal care a ucis sute de oameni ├«n Wuhan, ora╚Öul s─âu natal, a fost, de fapt, o u╚Öurare pentru el. ╚śtia c─â va fi pus sub tratament ╚Öi astfel se va face bine. El a povestit pentru BBC c─â se sim╚Ťea tot mai r─âu, ├«ns─â cea mai gea parte a bolii a fost a╚Öteptarea unui diagnostic din partea medicilor.

 ÔÇ×La ├«nceput, eram speriatÔÇŁ, a spus el. Dar dup─â ce i s-a confirmat cazul, a ├«ncetat s─â-╚Öi fac─â griji. "╚śtiam din acest punct, nu exist─â alt─â op╚Ťiune dec├ót s─â primesc tratament", a ad─âugat Zhang.

T├ón─ârul inginer Zhang a avut norocul s─â primeasc─â un diagnostic. ├Än unele p─âr╚Ťi din China exist─â rapoarte c─â lipsa kiturilor de testare ╚Öi a rezultatelor inexacte duc la ├«nt├órzieri mari ├«n diagnosticul ╚Öi tratamentul pacien╚Ťilor cu coronavirus, mai transmite CNN.

Familia lui Zhang, în carantină la hotel

De fapt nu numai t├ón─ârul este infectat. Familia sa este ├«n prezent ├«n carantin─â de 14 zile ├«ntr-un hotel guvernamental din ora╚Öul Chongqing, unde a c─âl─âtorit ├«mpreun─â cu p─ârin╚Ťii so╚Ťiei sale pentru Anul Nou Lunar. Au sosit ├«n ora╚Öul Wuhan pe 22 ianuarie ├«mpreun─â cu so╚Ťia ╚Öi socrii s─âi. A doua zi, socrul s─âu a mers la spital pentru c─â tu╚Öea cam tare. "Am cerut cu fermitate un test nazofaringian ... pentru c─â mi-am dat seama c─â toate simptomele lui sunt similare cu cele ale coronavirusului", a spus Zhang. Dar spitalul local a refuzat s─â efectueze testul. C├óteva zile mai t├órziu s-a ├«mboln─âvit ╚Öi so╚Ťia sa ╚Öi a f─âcut febr─â. Pe 30 ianuarie, un testele au ar─âtat c─â at├ót ea c├ót ╚Öi tat─âl ei au fost infecta╚Ťi de noul coronavirus, numit oficial Covid-19. A doua zi, Zhang ╚Öi soacra sa au primit ╚Öi ei teste. ├Äntreaga familie fusese infectat─â. "Dac─â am fi f─âcut testele nazofaringiene mai devreme, poate c─â nu to╚Ťi patru din familie ne-am fi infectat", a spus Zhang. Familia a fost diagnosticat─â la un spital local care nu a reu╚Öit s─â ├«i trateze. "Am fost cu to╚Ťii transfera╚Ťi la un spital de nivel superior din ora╚Ö ... ambulan╚Ťa ne-a luat de la spitalul local ╚Öi ne-a dus direct la spitalul din ora╚Ö", a spus el.

├Än timpul tratamentului s─âu, Zhang a spus c─â ├«ntreba constant medicii despre medicamentele care i se administrau. El a c─âutat pe internet date despre tratamentul s─âu ╚Öi l-a comparat cu cel al administrat pacien╚Ťilor cu sindrom respirator sever acut (SARS) ├«n 2003, pentru a se asigura c─â nu a luat medicamente cu efecte secundare pe termen lung.

Pe 9 februarie, dup─â ce a fost externat din spital, Zhang a fost trimis ├«n carantin─â. I s-a spus c─â aproape toate bunurile sale personale, inclusiv haine, c─âr╚Ťi ╚Öi alte obiecte, ar trebui s─â fie distruse. P├ón─â acum, doar Zhang ╚Öi tat─âl so╚Ťiei sale s-au recuperat. So╚Ťia sa ╚Öi mama ei sunt ├«nc─â ├«n spital.

image
Chiar dac─â nu mai sunt bolnavi, fo╚Ötii pacien╚Ťi de coronavirus sunt ├«n continuare stigmatiza╚Ťi ╚Öi autorit─â╚Ťile le protejeaz─â imagineafoto: captura CNN

Pseudonim din cauza stigmatiz─ârii

Conștient de stigmatizarea negativă a persoanelor care au fost infectate de coronavirus, Zhang a cerut să folosească un pseudonim în interviurile sale cu CNN.

Chiar ╚Öi supravie╚Ťuitorii care sunt afi╚Öa╚Ťi de mijloacele de informare chineze de stat au fa╚Ťa neclar─â, ├«ntruc├ót guvernul ├«n╚Ťelege izolarea social─â ╚Öi discriminarea pe care o poate aduce un diagnostic.

În România suspect de coronavirus a fost renegat de familie

Un rom├ón a tr─âit drama vie╚Ťii lui c├ónd, la aflarea faptului c─â ar putea fi suspect de coronavirus, familia a refuzat s─â ├«l mai primeasc─â acas─â. B─ârbatul are 40 de ani ╚Öi este din Satu Mare. El se afl─â la Sec╚Ťia de Boli Infec╚Ťioase a Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â cu diagnostic de viroz─â respiratorie. Omul s-a ├«ntors din Italia, unde a lucrat la un restaurant cu patroni chinezi.

Deși medicii de la Satu Mare, acolo unde a fost internat omul, au descoperit că nu a fost contaminat și l-au trimis acasă, familia bărbatului refuză să-l mai primească.

Tinere╚Ťea ╚Öi s─ân─âtatea au ajutat la vindecarea lui┬á Zhang

Totu╚Öi faptul c─â Zhang duce ├«n general o via╚Ť─â s─ân─âtoas─â, l-a ajutat s─â se vindece. Este t├ón─âr , joac─â baschet ╚Öi nu are condi╚Ťii preexistente. Astfel ╚Öansele sale de a supravie╚Ťui coronavirusului p─âreau a fi mari ├«nc─â de la ├«nceput. "(Dup─â ce am fost diagnosticat) am verificat num─ârul de decese publicat la acea dat─â. Am descoperit c─â majoritatea persoanelor care au murit erau persoane ├«n v├órst─â, multe dintre ele av├ónd alte afec╚Ťiuni. ╚śi eu ╚Ötiu c─â nu am alte boli", a povestit t├ón─ârul inginer din China care a ├«nvins virusul uciga╚Ö. 

Cite╚Öte ╚Öi: 

Coronavirusul stric─â festivit─â╚Ťile dedicate ├Ämp─âratului Japoniei. Primirea publicului a fost anulat─â

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Atentie, tratamentele false pentru coronavirus v─â pot ucide!

florin calinescu png
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
BeFunky collage (16) jpg
BeFunky collage (17) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
anamaria prodan png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calea victoriei zone de promenada jpeg
incarcare iphone jpeg
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg