El s-a vindecat de coronavirus! Povestea inginerului din China care a invins virusul ucigaș

Ultima actualizare:
O femeie primește flori la externare după ce a fost vindecată de coronavirus
O femeie primește flori la externare după ce a fost vindecată de coronavirus

S-a contaminat cu virusul care a ucis peste 1.700 de oameni dar a supraviețuit. Este una dintre poveștile cu final fericit din acest iad numit coronavirus, ce dă speranță întregii lumi că cei care au coronavirus se pot vindeca. Un inginer de 31 de ani din Wuhan este unul dintre cei care au scăpat de virusul ucigaș.

Peste 71.000 de cazuri de îmbolnăviri și peste 1.700 de decese din cauza coronavirusului au fost anunțate luni. Cele mai multe s-au înregistrat în provincia Hubei, regiunea centrală a Chinei, unde virusul a fost detectat pentru prima dată.

Dar, pe măsură ce numărul morților crește, apar tot mai multe povești cu supraviețuitori.

Mass-media chineză de stat a făcut o publicitate intensă a foștilor pacienți vindecați, arătând imagini cu aceștia primind flori și părăsind spitalul, scrie CNN.com

Chiar dacă nu mai sunt bolnavi, foștii pacienți de coronavirus sunt în continuare stigmatizați și autoritățile le protejează imaginea
Chiar dacă nu mai sunt bolnavi, foștii pacienți de coronavirus sunt în continuare stigmatizați și autoritățile le protejează imaginea

Zhang este unul dintre peste 10.000 de oameni care s-au recuperat din coronavirus după ce a primit un diagnostic oficial.

Ziua în care Edison Zhang (31 de ani) a fost diagnosticat cu virusul mortal care a ucis sute de oameni în Wuhan, orașul său natal, a fost, de fapt, o ușurare pentru el. Știa că va fi pus sub tratament și astfel se va face bine. El a povestit pentru BBC că se simțea tot mai rău, însă cea mai gea parte a bolii a fost așteptarea unui diagnostic din partea medicilor.

 „La început, eram speriat”, a spus el. Dar după ce i s-a confirmat cazul, a încetat să-și facă griji. "Știam din acest punct, nu există altă opțiune decât să primesc tratament", a adăugat Zhang.

Tânărul inginer Zhang a avut norocul să primească un diagnostic. În unele părți din China există rapoarte că lipsa kiturilor de testare și a rezultatelor inexacte duc la întârzieri mari în diagnosticul și tratamentul pacienților cu coronavirus, mai transmite CNN.

Familia lui Zhang, în carantină la hotel

De fapt nu numai tânărul este infectat. Familia sa este în prezent în carantină de 14 zile într-un hotel guvernamental din orașul Chongqing, unde a călătorit împreună cu părinții soției sale pentru Anul Nou Lunar. Au sosit în orașul Wuhan pe 22 ianuarie împreună cu soția și socrii săi. A doua zi, socrul său a mers la spital pentru că tușea cam tare. "Am cerut cu fermitate un test nazofaringian ... pentru că mi-am dat seama că toate simptomele lui sunt similare cu cele ale coronavirusului", a spus Zhang. Dar spitalul local a refuzat să efectueze testul. Câteva zile mai târziu s-a îmbolnăvit și soția sa și a făcut febră. Pe 30 ianuarie, un testele au arătat că atât ea cât și tatăl ei au fost infectați de noul coronavirus, numit oficial Covid-19. A doua zi, Zhang și soacra sa au primit și ei teste. Întreaga familie fusese infectată. "Dacă am fi făcut testele nazofaringiene mai devreme, poate că nu toți patru din familie ne-am fi infectat", a spus Zhang. Familia a fost diagnosticată la un spital local care nu a reușit să îi trateze. "Am fost cu toții transferați la un spital de nivel superior din oraș ... ambulanța ne-a luat de la spitalul local și ne-a dus direct la spitalul din oraș", a spus el.

În timpul tratamentului său, Zhang a spus că întreba constant medicii despre medicamentele care i se administrau. El a căutat pe internet date despre tratamentul său și l-a comparat cu cel al administrat pacienților cu sindrom respirator sever acut (SARS) în 2003, pentru a se asigura că nu a luat medicamente cu efecte secundare pe termen lung.

Pe 9 februarie, după ce a fost externat din spital, Zhang a fost trimis în carantină. I s-a spus că aproape toate bunurile sale personale, inclusiv haine, cărți și alte obiecte, ar trebui să fie distruse. Până acum, doar Zhang și tatăl soției sale s-au recuperat. Soția sa și mama ei sunt încă în spital.


    Chiar dacă nu mai sunt bolnavi, foștii pacienți de coronavirus sunt în continuare stigmatizați și autoritățile le protejează imagineafoto: captura CNN
Chiar dacă nu mai sunt bolnavi, foștii pacienți de coronavirus sunt în continuare stigmatizați și autoritățile le protejează imagineafoto: captura CNN

Pseudonim din cauza stigmatizării

Conștient de stigmatizarea negativă a persoanelor care au fost infectate de coronavirus, Zhang a cerut să folosească un pseudonim în interviurile sale cu CNN.

Chiar și supraviețuitorii care sunt afișați de mijloacele de informare chineze de stat au fața neclară, întrucât guvernul înțelege izolarea socială și discriminarea pe care o poate aduce un diagnostic.

În România suspect de coronavirus a fost renegat de familie

Un român a trăit drama vieții lui când, la aflarea faptului că ar putea fi suspect de coronavirus, familia a refuzat să îl mai primească acasă. Bărbatul are 40 de ani și este din Satu Mare. El se află la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență cu diagnostic de viroză respiratorie. Omul s-a întors din Italia, unde a lucrat la un restaurant cu patroni chinezi.

Deși medicii de la Satu Mare, acolo unde a fost internat omul, au descoperit că nu a fost contaminat și l-au trimis acasă, familia bărbatului refuză să-l mai primească.

Tinerețea și sănătatea au ajutat la vindecarea lui  Zhang

Totuși faptul că Zhang duce în general o viață sănătoasă, l-a ajutat să se vindece. Este tânăr , joacă baschet și nu are condiții preexistente. Astfel șansele sale de a supraviețui coronavirusului păreau a fi mari încă de la început. "(După ce am fost diagnosticat) am verificat numărul de decese publicat la acea dată. Am descoperit că majoritatea persoanelor care au murit erau persoane în vârstă, multe dintre ele având alte afecțiuni. Și eu știu că nu am alte boli", a povestit tânărul inginer din China care a învins virusul ucigaș. 

Citește și: 

Coronavirusul strică festivitățile dedicate Împăratului Japoniei. Primirea publicului a fost anulată

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Atentie, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net