Ele sunt cele mai puternice femei din istorie! Au schimbat lumea în care trăim

9 martie 2017
article img
Aceste femei au schimbat lumea în care trăimFoto: BoredPanda

De multe ori s-a criticat faptul că istoria pare să aparțină doar bărbaților pentru că amintite mai multe faptele și evenimentele acestora. Nu trebuie să uităm însă niciodată că lumea nu ar mai fi fost niciodată astfel dacă n-ar fi existat și faptele memorabile ale unor femei.

Potrivit Bored Panda, acestea sunt unele dintre cele mai celebre femeie care au rămas cunoscute în istorie datorită îndrăznelii, perseverenței și forței de a lupta pentru idealurile lor și ale celor din jur. Și-au scos în evidență dreptul la libertate și și-au dedicat întreaga viață pentru a crea ceva ce a schimbat lumea în care trăim.

Irena Sendlerowa

article img
Foto: BoredPanda

Ea a fost cea care a salvat aproximativ 2.500 de copii evrei dintr-un ghetou din Varșovia.

Malala Yousafzai

article img
Foto: Getty

La doar 19 ani, Malala este o activistă pentru dreptul la educație al femeilor din Pakistan. Ea a supraviețuit printr-un miracol după ce a fost împușcată în cap de un taliban. Este cea mai tânără câștigătoare a unui Premiu Nobel.

O femeie lovind un soldat nazist cu geanta

article img
Foto: Twitter

Momentul s-a petrecut în orașul, din Suedia și a fost imortalizat pe 13 aprilie 1985.

Marie Curie

article img
Foto: Getty

Marie Curie a fost prima femeie care a primit nu unul, ci două Premii Nobel în două domenii științifice diferite (fizică și chimie). Ea a fost cea care a introdus în știință termenul „radioactivitate”.

Margaret Heafield

article img
Foto: Twitter

Margaret a fost informaticiană, inginer de sistem și afaceristă de origine americană. A fost de asemenea, directorul Programului Spațial Apollo al NASA în 1969.

Femei pompier, în timpul atacului japonez de la Pearl Harbor (1941)

article img
Foto: BoredPanda

Nu doar bărbații pot fi eroi. În timpul războiului, când majoritatea bărbaților se aflau pe front sau cantonați în garnizoane, femeile au fost nevoite să preia o mare parte din sarcinile îndeplinite până atunci de bărbați.

O bătrânică, apărându-și gospodăria cu o pușcă

article img
Foto: BoredPanda

Această femeie a fost fotografiată în această ipostază la venerabila vârstă de 106 ani. În timp ce majoritatea dintre noi nici nu ajungem să fim atât de longevivi, bătrânica din imagine era gata oricând să-și apere proprietatea. Momentul a fost surprins în Armenia, în 1990.

Femeie musulmană, acoperind însemnul evreiesc al unei vecine cu propriul văl

article img
Foto: BoredPanda

Se pare că nu a fost chiar o ură generală împotriva evreilor în perioada Holocaustului. Din ordinul lui Hitler, toți evreii, înainte de a fi închiși în ghetouri și lagăre de concentrare și exterminare, erau obligați să poarte așa-numita stea a lui David, pentru a fi ușor de recunoscut. Această femeie de religie musulmană a dat la o parte bariera culturală care îi desparte pe evrei și islamici și și-a arătat compasiunea pentru vecina sa.

Nujood Ali

article img
Foto: BoredPanda

Nujood a devenit o figură celebră după ce a reușit să divorțeze în urma unei căsătorii aranjate prin care a fost oferită la vârsta de doar zece ani unui soț abuziv. A fost un eveniment unic pentru că astfel a rupt tradiția tribală.

Annie Lumpkins

article img
Foto: Twitter

A fost o activistă a dreptului la libertate în anii 1960 din Statele Unite. Ea a făcut parte dintr-un grup activist care milita pentru stoparea discriminării populației de culoare. Momentul a fost surprins în perioada când ura rasială ajunsese până în punctul în care nu aveai voie să mai călătorești cu același autobuz în care se aflau albi dacă tu erai o persoană de culoare.