FBI anunță o recompensă istorică pentru prinderea unui hacker rus. Ce mesaj a transmis hackerul

Ultima actualizare:

Statele Unite ale Americii a anunțat marți că oferă o recompensă de milioane de dolari pentru informații care ajută la prinderea unui hacker rus, despre care FBI spune că ar fi responsabil de atacuri informatice asupra poliției din Washington care a dus la scurgerea de dosare sensibile ale Departamentului, relatează CNN.

Sursa foto: Twitter/ WireNews
Sursa foto: Twitter/ WireNews

FBI a făcut publică și o fotografie cu rusul pe care îl auză de atacuri informatice și asupra unor școli și spitale.

Departamentul de Stat a anunțat că oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru orice informaţie care ar putea conduce la arestarea şi condamnarea lui.

Mihail Matveev este acuzat că a folosit un ransomware precum LockBit, Babuk şi Hive.

Trei dintre tipurile de ransomware cu care se presupune că a lucrat Matveev au costat victimele 200 de milioane de dolari în taxe de extorcare, a mai spus Departamentul de Justiție.

Prolific cyber criminal and Russian national Mikhail Matveev has been indicted on charges related to the alleged deployment of ransomware on thousands of victims around the world. Read more here: https://t.co/Jc6bRJJhna #CyberIsATeamSport

— FBI (@FBI) May 16, 2023

El a fost acuzat de deteriorarea computerelor și furtul datelor personale a sute de oameni aflați în bazele de date ale unor spitale, asociații sau școli.

Folosind mai multe nume false, cum ar fi „Wazawaka”, „m1x” sau „Boriselcin”, Matveiev a cerut plăți exorbitante de la companiile și agențiile guvernamentale americane, potrivit procurorilor americani.

Solicitat de CNN pentru un comentariu pe Twitter, Matveev a răspuns cu un videoclip în care un bărbat rus repetă fraza: „Nu-mi pasă deloc”.

Asked for comment by CNN on Twitter, Matveev replied with a video with a Russian man repeating the phrase, "I don't give a f*** at all."https://t.co/t608O4VBYX

— Matt Suiche (@msuiche) May 17, 2023

Atitudinea acestuia indică siguranța lui și, totodată, șanse foarte slabe ca Matveiev să fie judecat în viitorul apropiat pentru faptele de care este acuzat.

Dacă este condamnat, Mihail Matveiev riscă peste 20 de ani de închisoare.

Recompensa uriașă de 10 milioane de dolari vine după ce la începutul lunii martie Casa Albă a anunțat că atacurile de tip „ransomware” vor fi considerate în SUA ameninţări la adresa securităţii naţionale, nu simple infracţiuni.

Funcţionari de rang înalt din Administraţia preşedintelui Joe Biden au explicat, într-o discuţie cu presa, că noua clasificare va permite Departamentului de Stat şi Trezoreriei să impună sancţiuni entităţilor responsabile cu astfel de atacuri ce folosesc programe malware care preiau controlul unui sistem informatic şi cer bani deţinătorului acestuia pentru a-i reda accesul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net