Fire Island, locul unde orgiile sunt considerate tradiție. Calvin Klein îl numea «acasă»

Ultima actualizare:
Casă proiectată în 1970 de arhitectul Michael Kinlaw
Casă proiectată în 1970 de arhitectul Michael Kinlaw

În inima celui mai cunoscut stat american, New York, paralel cu malul nordic al insulii Long Island, se întinde unul dintre locurile cele mai încărcate de energie și tradiție sexuală, Fire Island. În 2012, Uraganul Sandy a divizat fâșia de pământ în două insule mai mici, care măsoară fiecare câte aproximativ 50 de kilometri în lungime, și aproximativ între 160 și 400 de metri lățime.

Acum, locul găzduiește unele dintre cele mai frumoase și cel mai bine menținute case de pe plajă, construite la mijlocul secolului al XX-lea, din dorința comunității gay a resortului, potrivit CNN. Însă nu numai arhitectura spectaculoasă este motivul pentru care americanii vizitau insula în anii `70.

Satul Fire Island Pines de pe insulă era cunoscut, mai degrabă, ca o destinație gay, potrivit CNN
Satul Fire Island Pines de pe insulă era cunoscut, mai degrabă, ca o destinație gay, potrivit CNN

„Orgia este o măreață și veche tradiție pe Fire Island”, scria New York Magazine, în 1972. Ediția din acel an al publicației descrie în detaliu, în cadrul unui reportaj semnat de celebrul autor Albert Goldman, petrecerile pline de desfrâu ale tinerilor care alegeau insula ca loc de refugiu în weekenduri și vacanțe. „Am văzut din nou și din nou pe insulă cupluri frumoase, mature și bine educate, distrându-se cu alte cupluri în fiecare weekend (...)”, scria el.

Goldman povestea, atunci, cum perechile de patru persoane, formate din două cupluri, ajungeau să se transforme în adevărate orgii la care luau parte peste 10 persoane. „«Vom fi 13 la cină!»”, cita el replicile entuziaste ale celor de pe Fire Island. „Parțial, este vorba despre răspunsul natural la atmosfera intens erotică a acestei insule, unde, de regulă, bikinii sunt costumele de bază, iar plaja reprezintă salteaua, și invitația la o noapte încărcată, întunecată și senzuală este ACȚIUNE”, aprecia scriitorul.

Pe Fire Island, orice putea duce la o orgie sexuală

„Orgia este lucrul spre care se îndreaptă totul, iar orgia este o măreață și veche tradiție pe Fire Island. Fie că atingerile și încrucișările carnale datează din anii ’20, așa cum spun unii, fie că marele ideal al împărțirii (partenerilor, n.r.) provine din anii ’50, (...) adevărul este că, astăzi, orgiile de pe Fire Island, în cele mai înalte cercuri, sunt adevărate aventuri Romane, importate direct din Ostia sau de pe insulele grecești”, mai relata Goldman.

Fire Island este descris drept locul unde persoane de toate vârstele și sexualitățile își regăseau și cultivau erotismul. „Pe Fire Island, în ultimii doi ani, cel puțin o femeie mi-a spus – cu un anume ton de auto-afirmare morală – că se bucura, pentru prima oară în viața ei, de relații senzuale cu o altă femeie”, explica ziaristul.


    Satul Fire Island Pines de pe insulă era cunoscut, mai degrabă, ca o destinație gay, potrivit CNNfoto: CNN
Satul Fire Island Pines de pe insulă era cunoscut, mai degrabă, ca o destinație gay, potrivit CNNfoto: CNN

Într-o ediție publicată recent, cei de la CNN au readus în discuție petrecerile erotice care se desfășurau pe Fire Island. „[Insula] nu și-a primit degeaba reputația. La mijlocul secolului al XX-lea, era un loc unde vedeai și erai văzut; un loc unde oamenii se puteau distra, în special bărbații tineri cu viziuni sexuale liberale”, scrie acum jurnalistul Thomas Page, subliniind, însă, că locul era cunoscut mai mult ca fiind o destinație pentru persoanele gay, în ciuda mărturiilor lui Albert Goldman.

«Mic dejun la Tiffany», scrisă pe insula orgiilor

Fire Island Pines, un sătuc aflat în miezul insulei, etalează acum o colecție de arhitectură modernă spectaculoasă. Casele construite la mijlocul secolului al XX-lea obișnuiau să găzduiască petreceri la care invitații veneau în ținute elegante, dar foarte sumare, dar și spectacole de modă improvizate, unde celebra creatoare de modă Diane von Furstenburg își prezenta colecțiile. Calvin Klein însuși numea satul „acasă”, iar Truman Capote a scris renumita carte „Mic dejun la Tiffany” într-una din casele de pe plajă.

Astăzi, Fire Island rămâne un loc popular printre artiști, actori și muzicieni. Pe insulă nu au acces mașinile, iar totul a rămas neschimbat de-a lungul anilor, aceasta fiind complet izolată de trendul commercial care a acaparat alte teritorii din zonă. Este în continuare o destinație de vară preferată de turiști, și unul dintre locurile în care numai cei norocoși dețin o casă pe plajă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net