Fiul lui Mureşan, ucis în Kenya de adversarii politici?

Ultima actualizare:

    Descoperit într-un  hotel din Nairobi
Descoperit într-un hotel din Nairobi

Singurul fiu al familiei Mureşan avea toate motivele să fie considerat un om realizat. A plecat de tânăr în Anglia, la şcoli înalte, şi la numai 32 de ani era un cunoscut consultant politic. A coordonat campanii electorale în ţări din estul Europei, dar şi în Statele Unite şi în Africa. Aici şi-a găsit însă sfârşitul. Subit, într-un hotel din Nairobi, Kenya.

Corina, nevasta fostului ministru al agriculturii, Ioan Avram Mureşan, e o femeie distrusă. Acum patru luni şi-a văzut soţul băgat la puşcărie pentru mită şi deturnare de fonduri, iar duminică a aflat că singurul ei fiu a murit la numai 32 de ani, tocmai în Africa.

Şocată, femeia a avut tăria de a lua avionul către Kenya pentru a-şi aduce fiul mort acasă, ne-a declarat Victor Florea, un apropiat al familiei Mureşan.

„A mers doamna pentru a îndeplini procedurile necesare pentru aducerea în ţară a fiului. Numai dânsa a putut pleca, întrucât domnul Mureşan este în penitenciar", a precizat Florea.

Acesta a mai arătat că familia este foarte afectată de moartea lui Dan, singurul fiu al soţilor Mureşan, iar în Maramureş, locul natal al tânărului, s-a iscat un val de speculaţii referitoare la moartea sa.

simeon stalpnicul png

„Dan sunase acasă vineri. Era foarte bucuros, pentru că semnase un contract foarte important cu un politician de acolo. Urma să se ocupe de campania electorală a acestuia, împreună cu doi colegi britanici de la firma de consultanţă unde lucra", ne-a dezvăluit un alt apropiat al familiei.

Oamenii nu exclud posibilitatea ca tânărul român să fie victima unei răfuieli politice. „El nu ştia în ce se bagă, săracul. Kenya e o ţară periculoasă. Am citit că sunt tot felul de asasinate şi reglări de conturi. Mă tem că asta i s-a întâmplat, că era sănătos tun. Nu avea nici o boală", ne-a mai spus sursa citată.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Dan Mureşan „era angajat la o companie engleză de telecomunicaţii, aflându-se de mai multă vreme în Kenya. Acesta nu îşi înregistrase însă prezenţa pe teritoriul Kenyei. El a fost descoperit duminică de unul din partenerii săi englezi în camera de hotel din Nairobi. Din aceeaşi sursă rezultă că, „după sosirea poliţiei, corpul neînsufleţit ar fi fost preluat de o firmă de pompe funebre în vederea efectuării necropsiei şi eliberării certificatelor medicale constatatoare, urmând ca luni (n.r. ieri) un reprezentant al companiei de asigurări să deschidă un dosar", mai precizează MAE.

Mureşan: «Vineri am vorbit la telefon cu Dan»

Ioan Mureşan, fostul ministru al Agriculturii aflat în arest la penitenciarul Gherla, a făcut, ieri, o solicitare de întrerupere temporară a pedepsei pentru a putea participa la înmormântarea fiului său.

Fostul ministru al agriculturii, condamnat definitiv la 7 ani închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri a povestit ieri pentru ActualMM.ro că vorbise cu Dan chiar vineri seară.

"Ieri, (n.r. dumincă) mă aflam la biserică, la Sfânta Liturghie, când spre final, cineva m-a anunţat că am o vizită. Am fost foarte mirat, pentru că soţia mea se anunţase la vizită abia miercuri. M-am dus la poartă şi am văzut-o plânsă, era într-o stare jalnică. Ultima dată  am vorbit cu el vineri, la telefon. Legătura telefonică nu era foarte bună. Am întrerupt şi am zis: «Dane o să vorbim altădată». Mi-a zis că pleacă la o cină cu clienţii pe care îi are. «Duminică mă voi întoarce în ţară şi voi veni la tine săptămâna viitoare», mi-a spus. Au fost ultimele cuvinte", a povestit fostul ministru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net