Fix ca la Colectiv! Iadul pe pământ! Zeci de oameni arși, imagini cu tineri care fug cu foc pe ei, după ce un club a luat foc

 Un incendiu a izbucnit într-un club de noapte din Tailanda, în timpul unui concert. Potrivit primelor informații făcute publice de poliția locală, sunt cel puţin 13 morţi şi 35 de răniţi.  

image
Un incendiu puternic a izbucnit într-un club din Thailanda

Focul a izbucnit în jurul orei locale 1 noaptea în timpul unui spectacol de muzică live. Clubul se afla în apropierea unui oraş turistic la sud-est de Bangkok, Thailanda. 

Pompierii au reușit să stingă focul în aproximativ 3 ore. Toate victimele sunt cetăţeni thailandezi, au precizat autoritățile, în comunicatul emis. 

Colectiv, un eveniment similar 

Evenimentul din Thailanda aduce aminte de incendiul devastator care a avut loc în clubul Colectiv din București, în noaptea de 30 octombrie 2015. Atunci, 64 de persoane și-au pierdut viața, iar o a 65-a a decis să-și puncă capăt zilelor în urma traumelor suferite. 

Incendiul din Colectiv a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album. Focul a fost provocat de artificiile folosite, care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic de pe un stâlp al clădirii. Circa 400 de fani erau înăuntru. A fost cel mai grav accident din România de după 1989.

Tragedia a îndoliat o țară întreagă și, la momentul respectiv, a schimbat lucruri, ne-a făcut mai uniți. S-au organizat ample proteste, s-a lăsat cu demisii, cu arestări, a picat un guvern, s-au schimbat legi; în același timp s-au organizat concerte caritabile, s-au scris cărți, s-au lansat piese și s-au ținut ample slujbe de pomenire. „Niciodată nu vă vom uita”, au promis atunci, la unison, românii.

A 65-a victimă în clubul Colectiv 

În iulie 2017, un supraviețuitor al incendiului din Colectiv s-a sinucis. Răzvan Soroceanu (36 de ani) a trecut prin Iadul de la Colectiv și a scăpat nevătămat. În noaptea de 30 octombrie 2015, era în club cu iubita lui, gălățeanca Valentina (Tina) Florea, de 28 de ani.

Erau colegi de muncă și formau un cuplu frumos și vesel. Tina a murit în urma incendiului, iar la scurt timp Răzvan a decis că nu poate trăi fără iubirea vieții sale, așadar s-a sinucis. 

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat

Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
maria constantin iubit 3 png
image
image
image
image
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
shutterstock 29903164 cuplu spalat dinti periuta jpeg