Forţa să fie cu voi! A început «Războiul Stelelor»
Nebunie! Zeci de mii de fani ”Star Wars” din întreaga lume sunt aşteptaţi în oraşul fictiv Batuu, din poveştile cosmice din seria ”Războiul Stelelor”, la 29 august! Parcul de distracţie din Orlando, California, este rezultatul unei investiţii de un miliard de dolari şi a nu mai puţin de cinci ani de muncă. Inclusiv regizorul Steven Spielberg a fost invitat acum cinci luni să vadă minunăţiile de aici. Iar gazdă i-a fost însuşi Josh D’Amaro, directorul staţiunii Disney.
Atenţie! Nava decolează cu viteză superluminică şi următoarea oprire este un punct îndepărtat din străfundurile Universului! Când ajungi aici poţi să juri că te afli în ”Războiul Stelelor”! Parcul ”Star Wars: Galaxy Edge”, din Orlando, Florida, care va avea aceeaşi tematică inspirată din seria ”Războiul Stelelor”, îşi va deschide porţile abia la 29 august şi va fi cel puţin la fel de impresionant precum cel din California.
Nava Millennium Falcon este impresionantă şi le taie respiraţia vizitatorilor încă de la primii paşi făcuţi în interiorul parcului, care se întinde pe 5,7 hectare. Pe lista celor care vor veni să dea autografe şi să facă fotografii cu miile de vizitatori costumaţi ca personajele din film îl amintim pe John Boyega, actor care îl interpretează pe Finn, personaj din ”Trezirea Forţei” şi ”Ultimul Jedi”.
Parcul se întinde pe 5,7 hectare
”Cireaşa de pe tort” este, evident, prezenţa lui Harrison Ford, fără de care aventurile spaţiale nu ar fi avut probabil atâta dramatism şi pregnanţă. Han Solo este unul dintre personajele centrale ale odiseei cosmice care dă sens aventurilor incredibile din toate ecranizările. Parcul de distracţii este destinat atât copiilor, cât şi fanilor adulţi ai franşizei de succes, fiind o bijuterie tehnologică. Parcul are tobogane, tiroliene, parcuri de aventură, magazine cu suveniruri şi camere cu holograme demne de cele mai tari efecte speciale de la Hollywood.
În cinematograful 3D, turiştii îşi pierd lesne respiraţia, iar simulatorul de viteză superluminică îi face pu mulţi să simtă pe propria piele hăul cosmic. Conducerea staţiunii crede că până la finele anului, numărul vizitatorilor să fie de ordinul milioanelor, având în vedere succesul mondial al ultimelor filme din serie. Pentru turiştii străini, directorul parcului Josh D’Amaro vine cu o soluţie interesantă pentru cazare: în parc există câteva hoteluri cu tematică ”Star Wars” care le oferă vizitatorilor o experienţă unică. Turiştii primesc la intrare o brăţară care va afişa timpul pe care îl au la dispoziţie pentru a vizita toate atracţiile din parc. Cu ajutorul acestei brăţări high-tech, vizitatorii sunt identificaţi de angajaţii parcului, care sunt deghizaţi în Soldaţi Stelari. Vizitatorii au la dispoziţie 7.500 de locuri de parcare. Fanii ”Războiul Stelelor” care vin costumaţi în personaje din serie vor fi trataţi în incinta parcului ca şi cum ar fi un personaj din film.
La luptă, piraţii mei!
Parcul de distracţii Disney din Paris nu încetează să îi surprindă pe vizitatori cu fel de fel de personaje şi decoruri de vis desprinse din creaţiile Disney. Colţul Piraţilor care vânează comoara ascunsă este locul unde din 2018 şi până în prezent copiii visează să se lupte cu personaje imaginare şi să fie pe aceleaşi ambarcaţiuni de lemn precum căpitanul Jack Sparrow. Investiţia de aici este de peste 150 de milioane de euro şi parcul e vizitat anualt de aproximativ 2,7 milioane de turişti.
Mister şi relaxare alături de monştri
Parcul Siam de pe insula Tenerife a costat 52 de milioane de euro şi a fost construit între 2004 şi 2007. A fost inaugurat în septembrie 2008. Are o tematică thailandeză şi pentru acest design, arhitectul parcului, Christoph Kiessling, a primit binecuvântarea familiei regale thailandeze. Parcul are palate, temple, o statuie a lui Buddha, un turn de cădere liberă ProSlide, un vulcan, tobogane întortocheate, un râu leneş, cascade şi chiar pârâuri agitate.
Să ne jucăm cu dinozauri
Miliardarul australian Clive Palmer visează ca în Parcul Palmersaurus, din staţiunea Coolum, Queensland, să alerge într-o bună zi clone de dinozauri. El a investit aproape 100 de milioane în ingineria genetică. Parcul a fost deschis în 2013, intrarea costă 100 de dolari şi vizitatorii se pot întâlni cu dinozauri robotizaţi, în mărime naturală. Principalul punct de atracţie îl constituie un T-Rex desprins parcă din filmul Jurassic Park.